NBA liga

VIDEO Celticsi razbili Buckse u velikom derbiju “istoka”, Nuggetsi poraženi bez Nikole Jokića

Portal Novi list

Jayson Tatum i Bobby Portis/Foto REUTERS

Jayson Tatum i Bobby Portis/Foto REUTERS

Jayson Tatum (40) i Jaylen Brown (30) zajedno postigli 70 od 140 poena koliko su Celticsi ubacili Bucksima

RIJEKA Dvoboj vodećih momčadi Istočne konferencije otišao je iznenađujuće lako i uvjerljivo na stranu – Bostona. Celticsi su dobili Buckse sa čak 41 poenom razlike! Značajna doza samopouzdanja ako se ponovo sastanu u doigravanju.




Jayson Tatum je odigrao sjajnu partiju postigavši 40 poena. Jaylen Brown se pridružio sa još 30. Ovaj dvojac je zajedno zabio točno pola porcije poena koji su završili u mreži neraspoloženih Bucksa. Celticsi su pogodili 22 trice – iz 43 pokušaja.


Bucksima u obranu ide podatak da su odigrali dvije utakmice u 24 sata. U pobjedi protiv Indiane imali su 62 posto šuta, najviše ove sezone. Protiv Bostona su zaključili utakmicu sa svega 37 posto ubačaja.


– Kada nisu fokusiran i ne igraš s punom snagom onda znaš da će ti netko isprašiti tur – rekao je Giannis Antetokounmpo, koji je bio prvi strijelac sastava iz Mileaukeea s 24 poena. Pogodio je tek 11 od 27 šuteva iz igre, niti jedan od pet za tri poena.




Brandon Ingram ugradio je “triple-double” učinak (31 poen, 11 skokova i 10 asistencija) u pobjedu Pelicansa nad Nuggetsima, koji su nastupili bez ozlijeđenog Nikole Jokića. Jamal Murray bio je prvi strijelac Nuggetsa s 21 poenom.



REZULTATI


Denver – New Orleans 88:107


Milwaukee – Boston 99:140