Vanessa Bryant

Udovica Kobea Bryanta oglasila se u javnosti prvi put nakon tragične smrti košarkaške zvijezde

Hina

Vanesa i Kobe Bryant na fotografiji iz 2018. godine/Foto REUTERS

Vanesa i Kobe Bryant na fotografiji iz 2018. godine/Foto REUTERS



LOS ANGELES Tri dana nakon što je košarkaški superstar Kobe Bryant, zajedno s 13-godišnjom kćeri i još sedam osoba smrtno stradao u padu helikoptera, njegova supruga Vanessa prekinula je šutnju porukom na Instagramu u kojoj kaže da je »potpuno shrvana« tim gubitkom.


Tekst je objavljen uz noviju obiteljsku fotografiju Kobea i Vanesse sa sve četiri njihove kćeri – Giannom, koja je poginula zajedno s ocem, najstarijom Natalijom (17), trogodišnjom Biankom, te najmlađom, Capri, rođenom u lipnju 2019.


Kobe Bryant i Gianna, čiji je nadimak bio Gigi, poginuli su u nedjelju kada se helikopter u kojemu su letjeli na turnir u ženskoj košarci na Mamba Sports Academyju zbog magle zabio u brdo sjeverozapadno od Los Angelesa.


Gianna Bryant bila je članica Mamba tima koji je taj dan trebao igrati. Kobe, koji se 2016. povukao iz profesionalnog sporta nakon 20 godina u Los Angeles Lakersima, bio je trener kćerina tima.Poginuo je i pilot helikoptera te još šestero putnika; dvije 13-godišnjakinje koje su također trebale sudjelovati u turniru, troje roditelja i još jedan trener. Uzrok nesreće se još istražuje.

»Moje djevojčice i ja želimo zahvaliti milijunima ljudi koji su nam iskazali podršku i ljubav u ovim strašnim trenucima«, objavila je na svojem Instagram profilu Vanessa Bryant (37).


»Potpuno smo shrvane naglim gubitkom mojeg predivnog supruga Kobea – divnoga oca naše djece, i moje predivne, mile Gianne – tople, pažljive i divne kćeri i divne sestre Nataliji, Bianki i Capri«, napisala je ta bivša manekenka.


»Posve smo slomljene i zbog obitelji koje su također u nedjelju izgubile svoje voljene; intimno dijelimo njihovu tugu. Nema dovoljno riječi kojima bismo opisale svoju bol«, dodaje Vanessa u postu.


»Utjehu nalazim u tome što su i Kobe i Gigi znali da su bili tako duboko voljeni. Izvanredno smo blagoslovljene što smo ih imale u svojim životima. Voljela bih da su zauvijek s nama. Oni su naši predivni blagoslovi koji su nam prerano oduzeti«.


Sve koji žele »nastaviti nasljeđe Kobea i Gianne u sportovima za mlade« uputila je da posjete stranicu MambaSports Foundation.org.


Još nije objavljeno kad će biti posljednji ispraćaj.