Liburnia kup

U finalu Liburnia Kupa igraju talijanski drugoligaš Cividale i Igokea, Žuti traže iskupljenje protiv Pardubica

Katarina Blažević

V. KARUZA

V. KARUZA

Finale se igra u 14.30 sati, a susret za treće mjesto u 12 sati



OPATIJA Polufinalni susreti drugog izdanja Liburnia kupa donijeli su jedno iznenađenje, talijanski drugoligaš Cividale nakon velike je borbe svladao favorizirani Split te tako izborio finalnu utakmicu s Igokeom, što će se odigrati danas od 14.30 sati u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«. Žuti će se ipak moći iskupiti u utakmici za treće mjesto (12 sati) protiv čeških Pardubica.


Trener Igokee Dragan Bajić nakon pobjede nad Pardubicama nije htio razmišljati o protivniku u finalu, već o svojoj ekipi kojoj će ovaj turnir dobro doći da se uigra s novim razigravačima Crawfordom i Kondićem uoči početka sezone. Sličnog je razmišljanja i talijanski stručnjak te trener Cividalea Stefano Pillastrini.


– Teško je govoriti o Splitu kao favoritu kada igramo drugačiju ligu. Ali odigrali smo jednu dobru utakmicu te će nam ovaj turnir dobro doći jer nam sljedeći tjedan počinje prvenstvo. Stoga moramo pronaći sistem kojim ćemo igrati i odigrati dobre utakmice. Gledao sam Igokeu u polufinalu i vidim da su dobra momčad, ali u ovom trenutku ne gledam protivnika, nego samo svoju ekipu. Ja ne pripremam utakmicu, nego svoju momčad. Želim da moji dečki igraju brzo, dobro odrade obrambeni segment… Sigurno je Igokea jako dobar sastav, koji igra i Ligu prvaka, ali zbog toga je i dobro da igramo protiv tako jake momčadi uoči početka sezone – rekao je trener Cividalea Stefano Pillastrini.