Igor Prtorić

Trener riječkih košarkašica istekom sezone: “Uz dva, tri pojačanja mogli bi napasti prva četiri mjesta”

Katarina Blažević

Igor Prtorić/S. DRECHSLER

Igor Prtorić/S. DRECHSLER

Ekipa nam je mlada i neiskusna, ali je i perspektivna - tvrdi Igor Protorić



RIJEKA  Košarkašice FSV-a porazom u Puli (68:75) zaključile su premijerligašku sezonu, svoju treću uzastopnu u elitnom društvu. Riječanke su bodovno izjednačene s Pulom Moviter i Šibenikom (30), ali zbog međusobnog omjera završile su između tih dviju ekipa, na osmoj poziciji ljestvice u konkurenciji 12 klubova. S obzirom da su tijekom zimske stanke promijenile trenera nakon niza loših rezultata, riječkoj ekipi ovaj je rezultat i više nego uspješan. U siječnju je jedini cilj bio osigurati ostanak.


Afirmacija


– Ostanak je bio prvi i jedini cilj, a djevojke su ga uspjele osigurati nekoliko kola uoči kraja sezone. Zbog toga smo u klubu zadovoljni, iako meni osobno ostaje žal za zadnja dva poraza u sezoni od Pule Moviter. Tako se poklopilo, nekoliko mladih igračica je uoči prve utakmice s Pulom moralo igrati školska prvenstva, onda su već bile istrošene, bez energije. Sada na gostovanju u zadnjem kolu smo do posljednjih minuta bili u igri da vratimo vodstvo, ali one su ga ipak uspjele zadržati. Istaknuo bih i da su naše tri najbolje igračice bile kadetkinja i dvije juniorke – naglašava Igor Prtorić, trener košarkašica FSV-a, u čijoj su ekipi protiv Pule po 16 poena ubacile Škare, Krajina i Peričić.


Uz njih je klub u drugom dijelu sezone afirmirao još nekoliko mladih igračica, a pod Prtorićem je FSV po prvi put u zadnje tri sezone igrao bez inozemnih igračica i sa zasigurno jednom od najmlađih ekipa u ligi. Najstarija je u FSV-u trenutno Laura Bašek s nedavno napunjene 22 godine.




– Po meni je ovo sada definitivno uspjeh, ali ja sam gladan pobjeda i uvijek imam visoke ciljeve. Ne bih bio tu da ih nemam. Ekipa nam je mlada i neiskusna, ali je i perspektivna. Stoga smatram da bi uz dva ili tri pojačanja sljedeće sezone mogli napasti mjesto među najbolje četiri ekipe lige, kao i Final Four Kupa. Mene ne zanima borba za ostanak, mene zanima samo mjesto u samom vrhu – ambiciozno najavljuje Prtorić, koji, po svemu sudeći, i sljedeće sezone ostaje trener premijerligaša.


Želja vrh


– Nismo u klubu još razgovarali i definirali moju ulogu sljedeće sezone, ali moje želje su da budemo na vrhu i da ostavimo značajan trag u hrvatskoj ženskoj košarci. Sada se pripremamo i za juniorsko prvenstvo gdje je cilj plasirati se na završnicu, a onda ćemo dalje vidjeti.


Nekadašnji Kvarner, u kojem je Prtorić bio pomoćni trener Damiru Rajkoviću, 2015. godine osvojio je titulu viceprvakinja Hrvatske, a naredne sezone izborio i Final Four Regionalne lige te finale Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Sadašnja riječka ekipa iskustvom se ipak ne može mjeriti s ondašnjim Kvarnerom.


– Kvarner je bila puno iskusnija ekipa, koja je napravila najveći uspjeh u povijesti hrvatske ženske košarke, Final Four u Podgorici. To je bio tim cura koje su bile kao jedno, ali nas Uprava tada nije pratila pa nismo tu mogli ništa napraviti. Ova ekipa sada je mlađa i neiskusnija, ali s nekoliko pojačanja može se napasti gornji dio ljestvice – zaključuje Igor Protorić.