Demantij

Trener Real Madrida tvrdi da je odlazak Marija Hezonje – znanstvena fantastika

Hina

Mario Hezonja/Foto Facebook Real Madrid

Mario Hezonja/Foto Facebook Real Madrid

Koliko ja znam, a sigurno je da znam, njima se sviđa biti u Real Madridu, najboljem klubu na svijetu - rekao je Chus Mateo



MADRID Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojem ugovor s Real Madridom istječe za sedam mjeseci, mogao bi i iduće sezone igrati za europskog prvaka, rekao je Realov trener Chus Mateo.


Posljednjih dana se nagađalo o odlasku Hezonje i Waltera Tavareza, također s ugovorom do 30. lipnja.


“Ne zanima me što se govori vani. Moji igrači su usredotočeni na ono što trebaju raditi, a to ostalo su futuristički filmovi znanstvene fantastike”, izjavio je Mateo na konferenciji za medije u Madridu.




Real Madrid je u nedjelju pobijedio s 97-71 Gran Canariju, čime se učvrstio na vrhu španjolskog prvenstva. Hezonja je otvorio prvu četvrtinu zabivši 15 koševa, a na kraju susreta je bio najbolji strijelac svoje momčadi s 19 ubačenih koševa. Tri dana ranije “bio je najbolji u Ateni” u pobjedi nad Panathianikosom, izvijestio je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici napomenuvši da se 28-godišnji krilni centar nalazi u “nevjerojatnoj formi”.


Hezonja je nakon te utakmice s Panathianikosom ostao na parketu te se približio navijačima grčke momčadi, za koju je igrao 2021. godine, pa im pljeskao dok su ga oni pozdravljali također srdačnim aplauzom. Nakon utakmice je rekao novinarima da bi se volio jednog dana vratiti u Panathinaikos. O svojoj budućnosti u Real Madridu rekao je da ne zna što će biti, ali da je sretan u Madridu.


Real Madrid istovremeno nije bio odgovorio hoće li mu ponuditi novi ugovor.


“To što se priča o igračima Real Madrida je sjajno, to znači da igraju dobro ove sezone, te da bi ljudi rado imali u svojoj momčadi Hezonju ili Tavaresa”, rekao je Mateo. “Koliko ja znam, a sigurno je da znam, njima se sviđa biti u Real Madridu, najboljem klubu na svijetu”, dodao je.


Real Madrid, koji je lani osvojio Euroligu, vodeća  je momčad tog natjecanja s omjerom od 12 pobjeda i jednim porazom.


“Hezonja i Tavares uživaju sa svojim suigračima, zabavljaju se i žele pobjeđivati. To rade godinu za godinom”, napomenuo je trener “kraljevskog kluba”.


Hezonja je u Real Madrid došao u ljeto 2022. godine iz ruskog UNICS Kazana.