DOLAZE OSJEČANI

Trener Kvarnera 2010 uoči subotnjeg derbija Prve lige: “Nadamo se punoj dvorani”

Katarina Blažević

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Mi se nadamo da će se dvorana napuniti i da će nam publika dati više energije. Poštujemo Osječane, ali nikoga se ne plašimo - kaže Pavić uoči dvoboja vodećih momčadi lige



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 apsolvirali su prvi od dva derbija u šest dana. Riječani su slavili u onom susjedskom s Crikvenicom, iako puno teže od očekivanog s obzirom na stanje na ljestvici, a ove subote (18 sati) će na Kozali ugostiti drugoplasiranu momčad lige, osječke Vrijednosnice.


Riječki lider na samom je vrhu s omjerom 18-1, dok su Osječani na 17-2 te bi ova utakmica mogla biti od velike važnosti za zauzimanje prvog mjesta uoči doigravanja. Ostalo je još sedam kola do kraja, nakon čega se igraju polufinalne utakmice (prvoplasirani s četvrtoplasiranim, drugoplasirani s trećeplasiranim) te veliki finale.


– Sigurno nisam zadovoljan kako smo igrali protiv Crikvenice, ali to je prvenstvo i treba pobjeđivati i kada se ne igra dobro. Malo smo bili i prazni nakon Kupa »Krešimir Ćosić« i Cibone, malo umorni i bolesni, ozlijeđeni… Računao sam da ćemo lakše riješiti derbi, ali svaka čast Crikvenici koja se nije predavala niti kada smo vodili 17, 18 razlike. Imamo neke isprike, ali za mene je to trebalo ipak malo bolje izgledati – govori trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić, koji je uoči susreta u Crikvenici imao podosta problema sa sastavom.


Marinelli upitan




Marinelli je ozlijedio gležanj protiv Cibone te je upitan i za subotnji susret s Vrijednosnicama, dok Čakarun nije zaigrao zbog gripe. Od ranije je ozlijeđen Smojver, ni minute nije dobio ni Delpin, a Đugum i Vucić su se nakon ozljeda tek vratili u Crikvenici… Svoj debi u riječkom dresu je pak upisao Amerikanac Chudier Bile koji je stigao nakon naprasnog odlaska Bobbyja Planutisa.


– Teško je sada reći hoće li Marinelli biti spreman za subotu, to će nam sigurno biti jedan veliki hendikep. Đugum i Vucić su se sada vratili i još su u reduciranoj minutaži, moramo pratiti kako će to izgledati, a Čakarun je imao gripu i trebao bi biti spreman.


Planutis? Nije se snašao unutar ekipe i u Rijeci općenito te je sam zatražio odlazak. Čim je on nezadovoljan, treba ga pustiti… Bile je tu tek tjedan dana i prvi put je u Europi. Mislim da će nam pomoći, a sada u kojoj mjeri, to ćemo vidjeti. S Amerikancima koji dolaze prvi put treba biti strpljiv jer je ipak to i druga košarka. Na treninzima i utakmici vidjelo se da ima energiju koja će nam sigurno pomoći.


Što se osječkih Vrijednosnica tiče, radi se o momčadi koja je jedina i nanijela Kvarneru 2010 poraz ove sezone, te će Riječani sada na svojem terenu tražiti revanš. Prvo ime Osijeka je Amerikanac Jamar Ashton, koji je trenutno i na prvom mjestu ljestvice najboljih igrača Prve lige po indeksu uspješnosti. Uz njega, važan kotačić je i Robert Kujundžić, koji je prošle sezone igrao za DepoLink Škrljevo.


Ozbiljan suparnik


– Osijek je kroz sezonu pokazao jednu konstantu kao i mi, iako su oni ipak imali teže izborene pobjede. Izvukli su se nekoliko puta, Hermes i Goricu su dobili u produžetku, Jazine su ih isto namučile kao i Omiš u prošlom kolu… Ali, time što imaju samo dva poraza pokazuju da su ekipa koja ima karakter, koja je zasluženo tu gdje je, i očekujemo jedan pravi derbi.


Ashton im je sigurno najbitniji igrač, ali nije Osijek samo Ashton, tu su i Kujundžić te Primorac… Doveli su i Bjelanovića te Kotrulju, koji svi donose jednu novu dimenziju. Oni su ozbiljna ekipa koju ozbiljno shvaćamo.


Dvorana na Kozali može primiti oko 800 ljudi, a u Kvarneru 2010 nadaju se da će do te brojke i doći ove subote. Podrškom s tribina do važnog slavlja za prvo mjesto uoči doigravanja…


– Mi se nadamo da će se dvorana napuniti i da će nam publika dati više energije. Poštujemo Osječane, ali nikoga se ne plašimo. I bez Marinellija smatram da možemo doći do pobjede. Mi smo ekipa i koga nema, bez njega se može i mora. Događalo nam se da smo igrali neke utakmice upravo bez Marinellija te smo uvijek našli način. Širina je prednost koju mislim da mi imamo – zaključuje Branimir Pavić.