Marin Mijaljević

Trener košarkašica FSV-a istekom godine: “Nismo zadovoljni prvim dijelom sezone, bit će promjena”

Katarina Blažević

Marin Mijaljević/S. DRECHSLER

Marin Mijaljević/S. DRECHSLER

Očekujem da cijela ekipa, igračice i stručni stožer, zagrizemo još jače i ozbiljnije te da se kvalitetnim pristupom i radom dovedemo u bolju poziciju - rekao je Mijaljević



RIJEKA Košarkašice FSV-a 2021. godinu u Premijer ligi nisu završile na najbolji mogući način. Nakon dvaju poraza, od kojih je posebno težak i neočekivan bio onaj od posljednjeplasiranog Broda na Savi, zaustavio ih je i koronavirus, zbog čega je odgođena posljednja prvenstvena utakmica u ovoj kalendarskoj godini, kao i osmina finala Kupa protiv prvoligaša Orke. Ti su posrtaji Riječanke spustili na devetu poziciju na ljestvici koja broji dvanaest ekipa, te će se trebati dosta namučiti u drugom dijelu sezone da bi ostvarile jedan od zadanih ciljeva, a to je napokon se odmaknuti od donjeg dijela ljestvice i primaknuti se sredini.


Negativan niz


– Definitivno nismo i ne možemo biti zadovoljni prvim dijelom sezone. Postoje detalji koji su utjecali na konačan rezultat i na koje mi nismo mogli utjecati, primjerice, odlazak Chelsea Phillips s kojom sam imao u planu drukčiji sustav igre, i tu je onda došlo do iznenadnih promjena. Ali isto tako mislim da smo propustili dobre šanse na početku natjecanja. Protiv oslabljene Trešnjevke 2009 nismo prepoznali trenutak, na poluvremenu smo imali plus 12, a na kraju smo izgubili utakmicu. Protiv Požege isto nismo iskoristili njihov umor jer su kod nas došle samo tri dana nakon gostovanja u Makedoniji i susreta WABA lige. I onda, kako to ide s mladom ekipom, uđeš u negativni niz, glave i samopouzdanje padnu. Ove zadnje dvije utakmice bile su kulminacija svega toga. To nas sada stavlja u tešku poziciju uoči drugoga dijela sezone u kojem ćemo se opet morati boriti za svaku pobjedu s mladom ekipom – govori trener košarkašica FSV-a Marin Mijaljević, koji je sebe istaknuo kao najodgovorniju osobu zbog lošijeg prvog dijela sezone.


– Prvo ću početi od sebe, prvi sam odgovoran i ono što zasad mogu najaviti jest da će u drugom dijelu sezone biti trenerskih promjena. I u igračkom dijelu će biti sitnih, više kozmetičkih promjena, a ja očekujem da cijela ekipa, igračice i stručni stožer, zagrizemo još jače i ozbiljnije te da se kvalitetnim pristupom i radom dovedemo u bolju poziciju.




Prvi dio sezone obilježio je i naprasni odlazak Amerikanke Chelsea Phillips, s kojom iz riječkog kluba nisu uspjeli stupiti u kontakt, a njezin izostanak je sigurno imao utjecaja i na konačne rezultate.


Prilika mlađima


– U ovom trenutku ne znamo sve detalje njezina odlaska, odnosno zašto je do njega došlo i to je završena priča. Mislim da njezin odlazak nije toliko utjecao na djevojke, ali je utjecao na mene kao trenera u smislu vizije igre i onoga što sam htio na terenu. Na kraju smo dosta toga morali i mijenjati, nismo mogli unaprijediti neke stvari koje bi nam pomogle da ovaj rezultat bude bolji.


FSV-u u nastavku sezone slijedi borba iz utakmice u utakmicu, a puno se očekuje i od juniorki te ponekih kadetkinja koje su ove sezone dobile značajniju priliku.


– Dvije juniorke i kadetkinja Škare dobile su veću minutažu, ali smatram da imaju još puno toga za pokazati, puno prostora za napredak te se nadam da će to i pokazati u drugom dijelu. Imamo korektan raspored, puno više domaćih utakmica, odnosno više po kvaliteti nama bližih protivnika koji će doći na Kozalu. S te strane smo načelno u dobroj situaciji, ali trebat će to sve pokazati na terenu. Čeka nas zanimljiva polusezona – zaključuje trener FSV-a Marin Mijaljević.