Zoran Dragojević

Trener košarkaša Crikvenice nakon premijerne sezone u Prvoj ligi: “Stabilnost i razvoj mladih igrača želja”

Katarina Blažević

Zoran Dragojević/A. KRIŽANEC

Zoran Dragojević/A. KRIŽANEC

Naša je želja da budemo stabilni u Prvoj ligi i da mladi igrači, prvenstveno iz našega kluba, imaju izlaz k seniorskoj košarci - kaže Dragojević



RIJEKA  Dok se košarkaši Kvarnera 2010 pripremaju za prvi polufinalni susret doigravanja u Prvoj ligi, njihovi kolege iz Crikvenice na zasluženom su odmoru. Momčad trenera Zorana Dragojevića imala je tek jedan cilj u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni, a to je ostanak. Cilj je ostvaren tri kola prije kraja prvenstva te je posljednji susret s Hermes Analiticom u crikveničkoj Gradskoj dvorani poslužio kao proslava uspješnih mjeseci rada.


– Ako je jedini cilj bio da u prvoj godini ostanemo u ligi, onda moramo biti zadovoljni. I to čak nismo strepjeli do zadnjega kola, što je dodatni uspjeh. Vidjeli smo da se zadnja tri kola ekipa opustila. Dosta smo se ispraznili u utakmicama koje su bile važne te smo stoga zadnja dva kola odigrali dosta loše – počinje trener košarkaša Crikvenice Zoran Dragojević.


Kirci su se ove sezone fokusirali na domaće igrače, odnosno one iz Primorsko-goranske županije, ali na polusezoni su posegnuli i za pojačanjima »izvana« pa su tako momčad popunili Dean Popović i Darrick Edward Scott.


Suradnja




– Naša ideja bila je da prvi dio sezone odigramo s onima koji su i izborili plasman u Prvu ligu i tu se moramo zahvaliti Kvarneru 2010, koji nam je ustupio tri mlada igrača, te DepoLink Škrljevu, koji nam je na dvojnu licencu ustupio Luku Ćošića. Borili smo se do kraja prvoga dijela i onda doveli Popovića i Scotta. Oni su postigli da izgledamo bolje i na treningu, a samim time smo bili konkurentniji i na utakmicama. S obzirom na to da smo bili novaci i da nismo niti znali koliko su drugi kvalitetni, koliko se tu zapravo dobro igra u Prvoj ligi, moramo biti zadovoljni.


Ono što je želja trenera Dragojevića, ali i ostatka kluba, jest da Crikvenica kroz naredne godine bude stabilan prvoligaš u kojemu će mladi igrači imati priliku razvoja. Samim time, u interesu Crikvenice bilo bi da Kvarner 2010 i DepoLink Škrljevo sljedeće sezone igraju Premijer ligu.


– Da, na taj način bi nam se otvorila daljnja suradnja s tim klubovima jer bi oni svoje mlade igrače imali gdje poslati na razvoj. Prvi put smo ove godine ostvarili suradnju s tim klubovima i možda u nekim segmentima nije u potpunosti ispalo kako smo zamišljali, ali na greškama se uči. Naša je želja da budemo stabilni u Prvoj ligi i da naši mladi igrači, prvenstveno iz našega kluba, imaju izlaz k seniorskoj košarci jer je ova liga jako dobra za razvoj mladih igrača. I da onda dodamo nekoliko perspektivnih igrača iz Kvarnera 2010 i Škrljeva, plus neko pojačanje sa strane koje će nam dati sigurnost… Onda bismo sigurno imali mirnu sezonu.


Slaganje


Prvi zadatak uoči nove sezone je pronalazak novog trenera. Naime, Dragojević nije u mogućnosti u potpunosti se posvetiti momčadi te bi u budućnosti eventualno bio pomoćnik svojem nasljedniku. U posljednjem dijelu sezone pomagao mu je i Damir Rajković, bivši trener premijerligaša iz Bakra.


– Krenuli smo već sa slaganjem i pripremom za sljedeću sezone. Obavit ćemo razgovore s domaćim igračima koji su nosili ekipu i razgovarat ćemo i tražiti trenera koji bi preuzeo moju ulogu. Težit ćemo da to bude profesionalac koji može voditi i jutarnje i popodnevne treninge, dok bi ja, ako to trener bude htio, bio asistent. S njime ćemo onda razgovarati o eventualnim pojačanjima. Damir Rajković nam je nakon raskida sa Škrljevom, na moju zamolbu, pomagao dolascima na treninge jednom tjedno. Svojim idejama nije pomogao samo meni, nego i igračima – zaključio je Zoran Dragojević.