NBA liga

TEŽAK UDARAC Golden State Warriors finale protiv Toronta počinju bez Kevina Duranta

Hina

Reuters

Reuters



Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr i službeno je potvrdio da će njegova momčad finalnu seriju protiv Toronta započeti bez Kevina Duranta, osvajača nagrade za najkorisnijeg igrača u prethodna dva NBA finala, dok je upitno hoće li na raspolaganju imati oporavljenog centra DeMarcusa Cousinsa.


Kerr je nakon posljednjeg treninga svoje momčadi pred put u Toronto rekao kako se Durant još uvijek nije priključio treninzima s momčadi.


»Ako je radio na terenu, onda je to bilo vrlo slabog intenziteta. Znam da je lagano šutirao. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Činjenica da ima dosta dana između utakmica nam u ovom slučaju ide na ruku«, izjavio je Kerr po pitanju mogućeg angažmana Duranta u ovom finalu u kojem će Warriorsi ići po treći uzastopni naslov, a protiv sebe će imati momčad Toronta koja će se po prvi put u povijesti boriti za trofej Larryja O’Briena.




Toronto je domaćin u prve dvije utakmice serije na četiri pobjede i ima prednost domaćeg terena. Prvi dvoboj je na rasporedu u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu (3 sata), a druga utakmica će biti odigrana u noći s nedjelje na ponedjeljak (2 sata).


Kerra može veseliti povratak veterana Andrea Iguodale, a DeMarcus Cousins je također blizu povratka na teren, nakon što se činilo da je završio sezonu još 15. travnja, kad mu je u drugoj utakmici serije prvog kruga protiv Los Angeles Clippersa djelomično popucao kvadriceps lijeve noge.


»DeMarcus se dobro oporavlja, ali je nezgodan trenutak za uvođenje u formu. Da je osnovni dio sezone, ne bih uopće razmišljao, stavio bih ga u početnu postavu i dao mu njegove minute. No, ovo je prva utakmica finala. Nije lako odlučiti«, priznao je Kerr.


Jasno je da će najveći teret ovog finala i pohoda na treći uzastopni naslov, a njihov četvrti u posljednjih pet godina, u momčadi Warriorsa morati ponijeti keptan Stephen Curry, njegov ‘splash brother’ Klay Thompson i Draymond Green koji je u doigravanju gotovo na ‘triple-double’ učinku.


U finalnu seriju Golden State donosi niz od šest uzastopnih pobjeda, dvije protiv Houstona u konferencijskom polufinalu i četiri u ‘metli’ protiv Portlanda. No, i Toronto je nanizao četiri pobjede kojima je početni zaostatak od 0-2 pretvorio u ukupni trijumf protiv Milwaukeeja. Raptorsi su po prvi put u finalu, a uvjereni su da u Kawhiju Leonardu imaju najboljeg igrača u ligi te od njega očekuju da će ih nakon prvog ulaska u finale po prvi puta odvesti i do naslova.


Raspored NBA finala


1. utakmica: Toronto – Golden State (31.5., 3 sata)2. utakmica: Toronto – Golden State (3.6., 2 sata)3. utakmica: Golden State – Toronto (6.6., 3 sata)4. utakmica: Golden State – Toronto (8.6., 3 sata)

Ako bude potrebno:


5. utakmica: Toronto – Golden State (11.6., 3 sata)6. utakmica: Golden State – Toronto (14.6., 3 sata)7. utakmica: Toronto – Golden State (17.6., 2 sata)