Izbori u FIBA-i

Stojko Vranković izabran u Upravni odbor FIBA-e

Hina

Stojko Vranković/Foto Arhiva NL

Stojko Vranković/Foto Arhiva NL

Na dužnost predsjednika FIBA Europe ponovno je izabran Turgay Demirel iz Turske.ZAGREB Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković izabran je u nedjelju za člana Upravnog odbora FIBA-e, priopćeno je iz HKS-a.


U sjedištu europske krovne košarkaške organizacije FIBA-e u Muenchenu u nedjelju su se održali izbori za predsjednika, članove Upravnog odbora (FIBA Europe Board) i rizničara.Hrvatski košarkaški savez je istaknuo kandidaturu predsjednika, Stojka Vrankovića za člana FIBA Europe Boarda koja je, nakon glasovanja Skupštine, glatko i prihvaćena.

Nakon bivšeg predsjednika HKS-a Borisa Lalića i pokojnog glavnog tajnika Željka Drakšića, Vranković je tek treći predstavnik Hrvatske uopće u ovom važnom upravljačkom tijelu koje ima ingerencije za donošenje mnogih odluka, uključivši i one o sustavu natjecanja.


»Stoga je ovo veliko priznanje dosadašnjem radu HKS-a i Stojka Vrankovića koji će, zasigurno, pokušati utjecati na donošenje potrebnih promjena u krovnoj košarkaškoj europskoj organizaciji«, stoji u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza.
Na dužnost predsjednika FIBA Europe ponovno je izabran Turgay Demirel iz Turske.