Novi sustav

Skupština ABA lige odlučila da će se od ove sezone u doigravanje plasirati šest momčadi

Hina

 U ABA ligi će se natjecati 14 klubova, među kojima su tri hrvatska, Cibona, Split i Zadar. Prvenstvo počinje 24. rujnaBEOGRAD  Na Skupštini regionalne košarkaške ABA lige, koja je održana u ponedjeljak putem video konferencije, odlučeno je da će u predstojećoj sezoni (2021./22.) plasman u doigravanja izboriti šest najbolje plasiranih klubova iz ligaškog dijela natjecanja.


Dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela direktno će se plasirati u polufinale, a preostale četiri momčadi će razigravati za polufinale. To znači da će u tom razigravanju igrati trećeplasirani protiv šestoplasiranog, odnosno odnosno četvrti protiv petog. U razigravanju će se igrati na dvije pobjede.


Također, kao i do sada, polufinale doigravanja igrat će se na dvije pobjede, a finale na tri.
ABA liga prihvatila je molbu košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije da se pomakne 9. kolo kako bi reprezentacije imale više vremena za pripremu za kvalifikacijske utakmice za SP 2023. godine.


U ABA ligi će se natjecati 14 klubova, među kojima su tri hrvatska, Cibona, Split i Zadar. Prvenstvo počinje 24. rujna, a ligaški dio natjecanja završava 8. travnja 2022.