NBA

Šarićevi Sunsi skinuli Bogdanovićeve Jazzere s vrha Zapada, Lakersi poraženi u povratku LeBrona Jamesa

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Phoenix Sunsi Darija Šarića uspjeli su nadigrati Utah Jazz Bojana Bogdanovića te preuzeti prvu poziciju konferencije, a LeBron James se vratio na NBA parkete nakon što je propustio čak 20 utakmica, što je bilo najduže odsustvo u njegovoj karijeri.



RIJEKA U petak navečer dogodio se velik okršaj za prvo mjesto Zapada. Phoenix Sunsi Darija Šarića uspjeli su nadigrati Utah Jazz Bojana Bogdanovića te preuzeti prvu poziciju konferencije.


Utakmica nije bila ni blizu neizvjesnosti jer Jazzersi su igrali bez dva svoja All-star igrača, Mikea Conleyja i Donovana Mitchella, tako da su Sunsi iskoristili ono što im se nudi. Dva dana nakon što su osigurali prvo doigravanje u posljednjih 11 godina, Sunsi su s velikom motivacijom ušli u susret protiv Jazzera i nakon prvih par minuta nisu gubili do kraja utakmice.


Sunse je predvodio Devin Booker s 31 poenom, Mikal Bridges je dodao 18, dok je Dario Šarić igrao prvi put nakon dvije utakmice pauze te u 22 minute upisao osam poena, skok, asistenciju i ukradenu loptu.




Situaciju kod oslabljenih Jazzera iskoristio je Bojan Bogdanović, koji je predvodio momčad s 22 poena u 27 minuta, dodavši četiri skoka i ukradenu loptu. No iz početke petorke dvoznamenkast je bio još samo Joe Ingles, dok je Rudy Gobert bio zaustavljen na samo osam poena.


LeBron James se vratio na NBA parkete nakon što je propustio čak 20 utakmica, što je bilo najduže odsustvo u njegovoj karijeri, no ipak nije uspio ponijeti svoju momčad do pobjede. Los Angeles Lakersi poraženi su od Sacramento Kingsa, a upravo je James promašio tricu koja je mogla osigurati pobjedu njegovoj momčadi.


LeBron je odmah igrao čak 31 minutu te upisao 16 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je najbolji strijelac Lakersa bio Anthony Davis s 22 poena i 11 skokova. Kingse je predvodio u pobjedi “rookie” Tyrese Hailburton s 23 poena i 10 asistencija, a Richaun Holmes je dodao 22 uz devet skokova.


Bez Jamesa Lakersi su upisali čak 12 poraza u 20 utakmica te pali s drugog na peto mjesto Zapada, a sada će im cilj do kraja sezone barem doći do 4. mjesta te izboriti prednost domaćeg terena u doigravanju.


Rezultati:


Philadelphia – Atlanta 126:104
Boston – San Antonio 143:140 (produžetak)
Cleveland – Washington 93:122
Brooklyn – Portland 109:128
Memphis – Orlando 92:75
Chiacgo – Milwaukee 98:108
Phoenix – Utah 121:100
LA Lakers – Sacramento 106:110