Sabor HKS-a

Robert Jurković desna ruka novog-starog predsjednika HKS-a, Vice Sep u Upravnom odboru

Zlatko Horvat

Nikola Rukavina/Foto M. SUŠIĆ/HKS

Nikola Rukavina/Foto M. SUŠIĆ/HKS

Nikola Rukavina jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza



ZAGREB  Nikola Rukavina jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. Rukavina, jedini kandidat, dobio je svih 60 glasova nazočnih zastupnika na Saboru hrvatske košarke, održanom u hotelu Aristos, koja nije trajala ni 80 minuta. Nikome nije bilo sporno od onoga što se 53-godišnjem Rukavini predbacivalo posljednjih dana, od profesionalizacije do kaznenog procesa koji se vodi u slučaju Hidroelektrane Dubrovnik u mjestu Plat pa Rukavina nastavlja voditi Savez koji je preuzeo poslije ostavke Stojka Vrankovića.


– S obzirom na veliko povjerenje koje ste mi ukazali, uvjeravam vas da ću se u potpunosti posvetiti interesima košarke na svim razinama. Košarka nije samo igra, košarka je vezni faktor koji spaja ljude različitih sredina i usađuje vrijednosti kao što su timski rad, ustrajnost i uzajamno poštovanje još od malih nogu. U planu su i veća ulaganja u projekte s ciljem širenja baze igrača i procvata mladih talenata – rekao je Nikola Rukavina. – Ništa od ovoga ne bi se pisalo da nije bilo tog čudnovatog Petrovićevog prijedloga za izbornika u liku i djelu dvojice kandidata. O iznosima ne bih govorio, neću se spuštati na tu razinu i spominjati koliku je plaću imao Aco kao sportski direktor. Što se pak tiče kaznenog postupka, po zakonu ste krivi tek ako vam se krivica i dokaže, a ja vjerujem da ću dokazati svoju nevinost. Budem li kojim slučajem osuđen, sam ću odstupiti.


Njegova desna ruka bit će Robert Jurković. Predsjednik Kvarnera 2010 izabran je za dopredsjednika Saveza. U Upravni odbor HKS-a još su izabrani predsjednik DepoLink Škrljeva Vice Sep, Bernard Budimir, Željko Dorić, Ivan Matančić, Josip Milaković, Zdravko Rupnik, Miroslav Vagner, Marin Vrsaljko i Dragutin Črnjević, kojima su pridodani Goran Trška i Zoran Miliša. zanimljivo, u UO-u nema nijedne dame niti predstavnika četiriju najjačih domaćih klubova…




Branko Sikirić, voditelj financijske službe HKS-a, podnio je izvješće, po kojem Savez ima višak prihoda od 16 milijuna kuna. Savez uskoro seli u nove prostore, što će odnijeti pola viška, s drugim dijelom financirat će se nastupi u međunarodnim natjecanjima i klubovi. Med i mlijeko, a rezultata nigdje. Možda ovo ljeto donese pomak i na bolje. Vrijeme je.