Novi izazov

Riječkom košarkašu istekao ugovor s belgijskim klubom, potpisao je za francuskog drugoligaša

Katarina Blažević

Paolo Marinelli/Foto Pixsell

Paolo Marinelli/Foto Pixsell

Zadovoljan sam, francuska druga liga je dobra i koliko sam čuo, dosta je i praćena. Nadam se dobrim rezultatima - kaže 26-godišnji Paolo Marinelli



RIJEKA Riječki košarkaš Paolo Marinelli potpisao je do kraja sezone za francuskog drugoligaša Evreuxa, nakon što mu je istekao jednomjesečni ugovor s belgijskim Belfius Monsom. Marinelli je u Belgiju prešao iz Adria Oil Škrljeva kao zamjena za ozlijeđenog igrača, a u dvije prvenstvene i dvije utakmice FIBA Europskog kupa u prosjeku je bilježio 5,7 poena, jednako toliko asistencija i 1,7 skokova.


– Mislim da sam uspio pomoći Belfiusu u tom razdoblju dok su imali igrača manje zbog ozljede, te sam s trenerom Vedranom Bosnićem i ostalima u klubu sve završio u dobrom odnosu. Ondje su imali već i popunjen broj stranaca tako da je bilo teško duže ostati. Evreux? Zadovoljan sam, francuska druga liga je dobra i koliko sam čuo, dosta je i praćena. Nadam se dobrim rezultatima – kaže 26-godišnji Paolo Marinelli, koji je prije Škrljeva igrao i za litavsku Dzūkiju, slovenske klubove Krku i Olimpiju te Cibonu, Split i Kvarner 2010.