Liga za ostanak

Riječke košarkašice gostovanjem u Požegi u oslabljenom sastavu otvaraju nastup u Ligi za ostanak

Katarina Blažević

Marin Mijaljević/Foto Arhiva NL

Marin Mijaljević/Foto Arhiva NL

Odlazimo u Požegu bez nekog rezultatskog imperativa, a pripreme smo i slagali tako da smo se zapravo odmah usredotočili na drugo kolo protiv Zagreba - rekao je trener Marin Mijaljević



RIJEKA Košarkašice FSV-a danas od 15 sati gostovanjem kod Plamen Požege otvaraju drugi dio Premijer lige, odnosno Ligu za ostanak, u kojoj će se igrati deset kola.


– Odlazimo u Požegu bez nekog rezultatskog imperativa, a pripreme smo i slagali tako da smo se zapravo odmah usredotočili na drugo kolo protiv Zagreba, koje je na rasporedu 13. veljače, nakon reprezentativne pauze. Sada smo jednostavno previše oslabljeni, Brazilka Horford je tek došla u Hrvatsku ovaj tjedan, Škapin nas je napustila, Tuftan je ozlijeđena, a moguće je da neće moći zaigrati niti Bašek zbog jedne lakše ozljede. Zbog toga sve ide u smjeru nastavka prvenstva i do tada se samo nadam da ćemo biti zdravi – kaže trener košarkašica FSV-a Marin Mijaljević, čija će se ekipa u Ligi za ostanak, osim s Plamen Požegom, boriti sa Zagrebom, Splitom, Zadrom i Košarkaškom akademijom Žana Lelas.


– Zadar bi trebao biti prvi kandidat za ispadanje, dok je ostalih pet klubova otprilike u istom rangu. Svatko može dobiti svakoga, bit će velika borba. No, vjerujem u ostanak. Djevojke dobro treniraju, dižemo ritam i jedino se nadam zdravlju. Samo da riješimo te sitne probleme, uklopimo Horford nakon dolaska iz Brazila, a možda dovedemo i neko pojačanje – zaključio je Mijaljević.