Prva liga košarkašica

Riječke košarkašice s latinoameričkim štihom priželjkuju iznenađenje protiv favoriziranih Splićanki

Katarina Blažević

Igor Prtorić/Foto S. DRECHSLER

Igor Prtorić/Foto S. DRECHSLER

Puno su nam pomogle nove igračice, a s njima su i mlađe djevojke stekle mir u igri. Lara i Perez nam daju i obrambeni skok i kreaciju - kaže trener Igor Prtorić



RIJEKA Druga ovosezonska pobjeda u Premijer ligi, koju su riječke košarkašice ostvarile u prošlom kolu kod Pule, donijela je u FSV malo olakšanja s obzirom da ekipu čeka teška borba za ostanak. Latinoamerikanke Lara i Perez već su u prvoj odigranoj utakmici pokazale da će biti od velike pomoći treneru Igoru Prtoriću i ostatku mlade i neiskusne ekipe, a dobar ih test čeka danas kada će od 17 sati u dvorani Dinko Lukarić ugostiti KAŽL.


Splitska momčad uspjela je skočiti na peto mjesto ljestvice, sa samo bodom manje od trećeplasirane ekipe Medveščaka. Uloga favorita je na njihovoj strani, dok je FSV još uvijek na posljednjem mjestu lige, ali s jednako bodova (15) kao i Split te Orka.


– Puno su nam pomogle nove igračice, a s njima su i mlađe djevojke stekle mir u igri. Lara i Perez nam daju i obrambeni skok i kreaciju. Zadovoljan sam i mislim da nam mogu puno pomoći u borbi za ostanak. Pokušat ćemo danas iznenaditi, Splićanke jesu favorit, ali borbenošću i htijenjem možemo puno napraviti. Favoriti uvijek ne pobjeđuju, gošće se moraju dokazati na terenu – kaže trener FSV-a Igor Prtorić, koji bi danas na raspolaganju trebao imati kompletan igrački kadar, ne računajući na dulje vrijeme ozlijeđenu Škare.