EP u košarci

Riječanin Vito Kučić odveo Hrvatsku U-20 do pobjede protiv Slovenije u dramatičnoj završnici

Portal Novi list

Tomislav Buljan/Foto FIBA

Tomislav Buljan/Foto FIBA

Odličnu utakmicu za Hrvatsku je odigrao Tomislav Mihael Buljan, koji je uz 25 poena imao i 14 skokova. Vito Kučić je zabio 19, a Matej Bošnjak 15 poena uz 7 skokova



PODGORICA  Hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na EP-u u Podgorici. Nakon poraza od Slovenije, u utakmici 2. kola skupine A Europskog prvenstva Hrvatska je svladala Sloveniju 77:74 (17:12, 15:24, 21:13, 24:25). Izjednačena utakmica riješena je u dramatičnoj završnici. Nakon dvaju promašenih slobodnih bacanja slovenskog centra Roberta Jurkovića minutu i pol prije kraja, Vito Kučić doveo je Hrvatsku u vodstvo, a Leo Menalo ukrao je loptu i zakucao za 73:69. Jurković je smanjio na 71:73, a Bošnjak pospremio u obruč Kučićev promašaj 12 sekundi prije kraja. Matej Jurković je zabio uz osobnu pogrešku četiri sekunde prije kraja, Kučić mirno pogodio oba bacanja. Slovenci su sa sirenom promašili tricu vrijednu produžetka.


Odličnu utakmicu za Hrvatsku je odigrao Tomislav Mihael Buljan, koji je uz 25 poena imao i 14 skokova. Vito Kučić je zabio 19, a Matej Bošnjak 15 poena uz 7 skokova.


Ovoga utorka s početkom u 21 sat protivnik Hrvatskoj bit će reprezentacija Belgije (Sportklub 2).




Sve reprezentacije koje nastupaju na Europskom prvenstvu će zaigrati u osmini finala, a u skupinama se razigrava za plasman koji će odrediti protivnika u toj fazi natjecanja.


Skupna A se križa sa skupinom B, a potencijalni protivnici Hrvatske u osmini finala su Grčka, Portugal, Italija i Izrael.