Prva liga košarkaša

Ribola Kaštela na Trsatu, riječki košarkaši konačno igraju utakmicu bez rezultatskih imperativa

Katarina Blažević

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Pobjeda u Omišu bila je konačna potvrda ostanka, napunili smo se samopouzdanjem i dobili vjeru da zapravo vrijedimo i više nego što pokazuje stanje na tablici - kaže trener Šućurović



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 današnji susret protiv Ribola Kaštele na Trsatu (17 sati) napokon dočekuju bez ikakva pritiska i imperativa. Riječani su tri kola prije kraja prvenstva ostvarili svoj glavni cilj, a to je ostanak u Prvoj ligi te sada mirno mogu privesti kraju ovu sezonu.


– Pobjeda u Omišu bila je konačna potvrda ostanka, napunili smo se samopouzdanjem i dobili vjeru da zapravo vrijedimo i više nego što pokazuje stanje na tablici. Ekipa je s Perkovićem dobila novu dimenziju, a sada očekujemo da to sve potvrdimo s momčadi koja će najvjerojatnije izboriti doigravanje. Stoga je njima ovaj susret puno važniji, ovo će im biti jedna od ključnih utakmica, dok mi idemo pružiti dobru igru i pokazati koliko vrijedimo – govori trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović, koji će u kadru imati sve igrače osim Andre Krstinića.


Krstinić je ozlijedio skočni zglob, dok se Smojver vraća nakon kraće pauze zbog problema s koljenom. Sigurno će sada priliku dobiti i oni igrači koji su dosad imali manju minutažu, tu su i »veterani« Štemberger i Perković na čijoj se kvaliteti razvijaju mladi igrači. Oni uvelike pomažu mladima kada su na terenu – zaključio je Šućurović.