OBJAVA LIGE

Prekinuta NBA sezona na najmanje 30 dana, ali godina još nije izgubljena

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

“Čak i ako ne bude utakmica šest tjedana, možemo nastaviti sezonu", izjavio je Silver. "Doigravanje se može igrati u srpnju, čak i krajem srpnja", rekao je Adam SilverNEW YORK – Prekid NBA sezone kao mjera u borbi protiv širenja koronavirusa trajat će najmanje 30 dana, objavio je povjerenik sjevernoameričke košarkaške lige Adam Silver u četvrtak navečer. 


To znači da se utakmice u NBA neće igrati do 9. ili 10. travnja, što je manje od tjedan dana prije predviđenog kraja regularnog dijela sezone, a Silver i ostali čelnici NBA moraju odlučiti kako nastaviti ili okončati sezonu.


“Čak i ako ne bude utakmica šest tjedana, možemo nastaviti sezonu”, izjavio je Silver. “Doigravanje se može igrati u srpnju, čak i krajem srpnja”, dodao je na raspravi organiziranoj na televizijskoj postaji ESPN na kojoj su osim njega sudjelovali i Shaquille O’Neal i sportski komentator Kenny Smith.
“Okvir od 30 dana je samo da ljudi imaju nekakve smjernice. To se doslovno mijenja iz sata u sat, koliko znamo”, napomenuo je. 


NBA je jučer odlučila prekinuti sezonu nakon što je košarkaš Utah Jazza, u kojem igra i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, Rudy Gobert bio pozitivan na koronavirus. Kasnije se doznalo da je njegov suigrač Donovan Mitchell također zaražen. Uslijedile su vijesti o suspenziji sezona u NHL-u i MLS-u.