Gotova istraga

Poznata kazna za puštanje navijača u zadarsku dvoranu tijekom košarkaške utakmice, dvojica odgovorna

Portal Novilist.hr

Foto KK Zadar

Foto KK Zadar

Kažnjeni su direktor kluba Željko Žilavec i još jedan hrvatski državljanin, voditelj ovog javnog okupljanjaZADAR Zadarska policija utvrdila je tko je odgovoran za puštanje navijača u dvoranu „Krešimir Ćosić“ u Zadru, tijekom finala Prvenstva Hrvatske, piše Zadarski.hr.


Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da je Željko Žilavec, 58-godišnji direktor kluba i odgovorna osoba u pravnoj osobi, koja je organizator javnog okupljanja, nije poduzeo potrebne mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskom natjecanju sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 58-godišnjaka, te pravne osobe kluba KK Zadar podneseni su Optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem navedenog javnog okupljanja, angažiranim od strane organizatora, kojeg se sumnjiči da tom prilikom nije poduzimao mjere i radnje radi osiguranja reda i mira, a koje je kao voditelj bio dužan poduzeti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.


Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 21 Zakona o javnom okupljanju, 55-godišnjaku je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu. Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja.