NBA liga

Poznat je kalendar natjecanja nove sezone NBA lige, 20. veljače repriza posljednjeg finala

Hina

Montrezl Harrell/Foto REUTERS

Montrezl Harrell/Foto REUTERS

Derbi Los Angelesa između Lakersa, aktualnih prvaka, i Clippersa otvara sezonu 22. prosinca



NEW YORK Repriza finala NBA između LA  Lakersa i Miami Heata na rasporedu je 20. veljače, a tjedan dana prije toga igrat će Brooklyn Nets i Golden State Warriors, stoji u kalendaru sjevernoameričke košarkaške lige koji je objavljen u petak.


Dva dana nakon što je otkrila raspored za prva tri kola sezone, NBA je objavila kalendar s utakmicama do All Star vikenda, 4. ožujka.


I dok derbi Los Angelesa između Lakersa, aktualnih prvaka, i Clippersa otvara sezonu 22. prosinca, treba se čekati do 20. veljače za revanš Miami Heata u “gradu anđela”.




Na Božić će Miami Heat kod kuće ugostiti New Orleans Pelicanse sa Zionom Williamsonom. Nakon toga će Golden State Warriors gostovati kod Milwaukee Bucksa, a  Brooklyn Nets idu kod Boston Celticsa.


Lakersi dočekuju Dallas Maverickse, a Clippersi će igrati u Denveru gdje se nadaju osveti za eliminiaciju u u doigravanju.


Dan sjećanja na Martin Luthera Kinga, 18. ssiječnja 2021. obilježit će kalifornijski derbi između LA Lakersa i Golden State Warriorsa, ali i gostovanje Bucksa  kod Brooklyn Netsa.


U sljedećoj utakmici MVP Giannis Antetokunmpo će zajedno sa suigračima iz Bucksa dočekati LeBrona Jamesa i ostatak Lakersa.


Bivši MVP koji je cijelu prošlu sezonu pauzirao zbog ozljede Kevin Durant će 13. veljače s Netsima gostovati kod Golden State Warriorsa, s kojima je dva puta osvajao naslov NBA prvaka i jednu titulu najboljeg igrača Lige.


Dvje momčadi sa po 17 naslova prvaka svaka Lakers i Celtisc susrest će se prvi put u Bostonu 30. siječnja. a Clippers će gostovati kod Bucksa 28. veljače.


Svaka će momčad odigrati između 17 i 20 utakmica kod kuće u tom prvom dijelu sezone u kojem će se ukupno odigrati 558 od 1080 susreta predviđenih za sezonu 2020./2021.