Tragedija

Pomoćni trener Warriorsa od posljedica srčanog udara preminuo u bolnici u Salt Lake Cityju

Hina

Foto Facebook Golden State Warriors

Foto Facebook Golden State Warriors

Dejan Milojević preminuo je u 46. godini



SALT LAKE CITY  Nekadašnji srpski košarkaški reprezentativac i uspješan košarkaški trener Dejan Milojević umro je u bolnici u Salt Lake Cityju u dobi od 46 godina, od posljedica srčanog udara, objavio je u srijedu na svom mrežnom portalu Mega Basket, klub koji je pod Milojevićevim vodstvom ostvario velike uspjehe.


Milojević je od 2021. bio u ulozi pomoćnog trenera u Golden State Warriorsima s kojima je u utorak doputovao u Salt Lake City, gdje su u srijedu trebali odigrati utakmicu s domaćim Utah Jazzom.


Tijekom večere igrača i trenera Milojeviću je pozlilo te je hitno prevezen u bolnicu, priopćili su Golden State Warriorsi.




Tijekom dana objavljeno je i priopćenje iz ureda NBA lige u kojem je navedeno da će utakmica biti odgođena zbog “hitnog medicinskog slučaja u obitelji Warriorsa”.


Nažalost, ubrzo je stigla i vijest o smrti bivšeg sjajnog košarkaša i talentiranog trenera.


Milojević je rođen 15. travnja u Beogradu, a tijekom igračke karijere je igrao za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, španjolsku Valenciju i turski Galatasaray. Bio je član reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2001. u Turskoj. Tri godine zaredom (2004. – 2006.) bio je proglašavan najboljim igračem ABA lige.


Po završetku igračke karijere 2010. je preuzeo dužnost sportskog direktora beogradske Mege, a 2012. je postao glavni trener. Na toj je dužnosti ostao do 2020. Među mnogim igračima koji su se iz Mege otisnuli u NBA ligu, najviše se ističe dvostruki dobitnik MVP nagrade u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić.


Milojević je s Megom osvojio jedan domaći kup, a u pola sezone koju je 2021. proveo kao trener Budućnosti, bio je prvak i osvajač crnogorskog kupa.


U lipnju 2021. prihvatio je poziv da se pridruži stručnom stožeru Stevea Kerra u Golden State Warriorsima, s kojima je 2022. osvojio naslov NBA prvaka.