Riječki košarkaš

Paolo Marinelli iz AO Škrljeva prešao u belgijskog prvoligaša: “Ovo je za mene stepenica više”

Luka Medak

Paolo Marinelli/Foto S. DRECHSLER

Paolo Marinelli/Foto S. DRECHSLER

Marinelli je tijekom potpisa s Adria Oil Škrljevom početkom sezone imao opciju da prije 1. studenoga smije napustiti klub, koju je ovom prilikom iskoristio i sada će igrati za belgijsku momčad



RIJEKA Paolo Marinelli više nije igrač Adria Oil Škrljeva. Riječki košarkaš potpisao je ugovor s belgijskim Belfius Monsom, momčadi koju vodi Vedran Bosnić, aktualni izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine. Marinelli je tijekom potpisa s Adria Oil Škrljevom početkom sezone imao opciju da prije 1. studenoga smije napustiti klub, koju je ovom prilikom iskoristio i sada će igrati za belgijsku momčad, za početak kao zamjena za jednog ozlijeđenog igrača, ali s opcijom ostanka do kraja sezone.


– Takav je bio dogovor s klubom, u Škrljevu su mi zbilja jako pomogli, a nadam se da sam i ja njima. Mislim da imaju dobru ekipu i da dobro rade, dosad su to i pokazali svojim igrama i vjerujem da će tako nastaviti i dalje bez mene. Što se tiče Belfius Monsa, za njih sam se odlučio jer je to momčad koja je u vrhu belgijske lige, imaju jako dobre uvjete, igraju i FIBA-in Europski kup, tako da je to za mene stepenica više – rekao je Paolo Marinelli.


Marinelli je za Adria Oil Škrljevo odigrao pet utakmica, a u prosjeku je bilježio 15,2 poena i 3,8 asistencija