Australcu izgledna prijevremena mirovina

Osvojio naslov s LeBronom, a sada mu prijeti kraj karijere zbog posljedica potresa mozga

Portal Novi list

Matthew Dellavedova

Matthew Dellavedova

Bek Cavsa koji je igrao važnu ulogu u osvajanju naslova Cavaliersa 2016. godine još uvijek osjeća posljedice ozbiljnog potresa mozga koji je pretrpio u predsezonskoj utakmici, još 12. prosinca prošle godine.



CLEVELAND Poznatom australskom košarkašu i članu Cleveland Cavaliersa Matthewu Dellavedovi prijeti kraj košarkaške karijere jer se već neko vrijeme ne može oporaviti od posljedica potresa mozga.


Bek Cavsa koji je igrao važnu ulogu u osvajanju naslova Cavaliersa 2016. godine još uvijek osjeća posljedice ozbiljnog potresa mozga koji je pretrpio u predsezonskoj utakmici, još 12. prosinca prošle godine. Gotovo dva mjeseca kasnije, simptomi nisu nestali i sve je izglednije kako će 30-godišnjak biti prisiljen otići u prijevremenu mirovinu.


Dellavedova ima povijest potresa mozga u svojoj karijeri i zbog toga je već izbivao posljednji mjesec u sezoni 2018./2019.




“Radi korake prema oporavku, ali ti koraci su jako mali. Zbog povijesti kakvu on ima s ovim tipom ozljede vrlo smo oprezni i poduzimamo sve kako bi se u potpunosti oporavio prije nego se može vratiti”, rekao je trener Cavsa J. B. Bicketstaff.


“Delly” je prethodne sezone produžio ugovor s Cavsima i ističe mu na kraju ove sezone, a kako stvari stoje mogao bi mu biti i posljednji u profesionalnoj košarkaškoj karijeri.