NBA DOIGRAVANJE

“One man show” Kevina Duranta za pobjedu Netsa i novo vodstvo u seriji protiv Milwaukee Bucksa

Luka Medak

Kevin Durant/Foto: REUTERS

Kevin Durant/Foto: REUTERS

Durant se upisao u povijest kao jedini igrač koji je u doigravanju uspio imati najmanje 45 koševa, 15 skokova i 10 asistencija te pokazao da nema bez razloga u životopisu dvije titule MVP-a NBA finala.



RIJEKA Košarkaši Brooklyn Netsa uspjeli su povesti 3-2 u seriji protiv Milwaukee Bucksa, a za to mogu zahvaliti jednom igraču – Kevinu Durantu.


Bez ozlijeđenog Kyrie Irvinga i s Jamesom Hardenom koji je igrao uz ozljedu, Durant je znao da će morati igrati na elitnoj razini ako žele uzeti vrlo važnu pobjedu, a to je i učinio. Završio je susret s nevjerojatnih 49 poena, od kojih 20 u posljednjoj četvrtini, čemu je dodao i 17 skokova, 10 asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade, odnosno doslovno je radio sve što je u određenom trenutku njegova momčad trebala.


Upisao se pritom i u povijest kao jedini igrač koji je u doigravanju uspio imati najmanje 45 koševa, 15 skokova i 10 asistencija te pokazao da nema bez razloga u životopisu dvije titule MVP-a NBA finala.




Dvoznamenkasti su u dresu Netsa još samo bili Blake Griffin sa 17 poena i Jeff Green s 27 poena s klupe, dok je James Harden u 45 minuta igre upisao samo pet poena uz šut 1-10, od čega 0-8 s trice.


Na drugoj strani ponovno je najbolji bio Giannis Antetokounmpo, koji je već treću utakmicu zaredom upisao preko 30 poena i 10 skokova, a ovaj susret završio s 34 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Kris Middleton je dodao 25, a Jrue Holiday 19 poena, no to ništa nije bilo dovoljno da nadigraju raspoloženog Duranta.


Serija se sada seli ponovno u Milwaukee, gdje Bucksima igra samo pobjeda da izbore majstoricu, dok Netsi imaju priliku osigurati finale konferencije.


Rezultat: Brooklyn – Milwaukee 114:108 (3-2)