FENOMENALNA NBA VEČER

“Okrugli” rekordi karijere za Murrayja i Embiida, Clippersi prekinuli niz Bogdanovićevih Jazzera

Luka Medak

Jamal Murray/Foto: REUTERS

Jamal Murray/Foto: REUTERS

I Joel Embiid i Jamal Murray zabili su čak 50 poena, što je već drugi put u veljači da su dvojica igrača došla do te brojke, a Clippersi Ivice Zupca zaustavili su niz "Babinih" Jazzera na devet pobjeda.



RIJEKA Los Angeles Clippersi su se osvetili za poraz od prije dva dana i u povratku Kawhija Leonarda te Paula Georgea ovaj put nadigrali vrući Utah Jazz. Time je prekinut niz Jazzera od devet uzastopnih pobjeda, ali i dalje stoje na vrhu Zapadne konferencije.


Clipperse je predvodio Kawhi Leonard s 29 koševa, a Jazzere je predvodio Donovan Mitchell s 35 poena, od čega čak 29 u drugom poluvremenu.


Hrvatski košarkaši su u ovom susretu bili bolji nego prije dva dana – nakon što je zabio samo pet poena Bojan Bogdanović je bio drugi najbolji strijelac momčadi s 23 ubačaja, dva skoka i dvije asistencije, dok je Ivica Zubac bio puno skromniji ubacivši samo tri poena uz osam skokova i dvije asistencije.




U pobjedama Philadelphia 76ersa i Denver Nuggetsa mogli smo vidjeti dva “okrugla” rekorda karijere. I Joel Embiid i Jamal Murray zabili su čak 50 poena, Embiid protiv Bullsa, a Murray protiv Cavsa. Ovo je već drugi put u veljači da su dvojica igrača došla do te brojke, ranije je to uspjelo Stephu Curryju i Nikoli Jokiću.


No, ako računamo doigravanje, Murrayju je ovo već treća utakmica s najmanje 50 poena, ali ovo mu je definitivno najefikasnija. Šutom 21-25 (84 %) bek Denvera ostvario je drugu najbolju realizaciju od svih igrača u povijesti koji su zabili najmanje 50, odmah iza Wilta Chamberlaina koji je 1967. svoja 53 poena zabio uz 87 % realziacije.


Zanimljivo, ovo je i prvi put u povijesti lige da je netko zabio toliko koševa bez ijednog slobodnog bacanja, rekord prije Murrayja su držali Kareem Abdul-Jabbar i Hakeem Olajuwon s 48 koševa bez “penala”.


Svojim rekordom može se pohvaliti i Embiid, koji je sada također u društvu elitnih imena – postao je prvi igrač Sixersa s 50 poena još od Allena Iversona 2005. godine te uz Mosesa Malonea jedini centar Phile s toliko koševa.


Rezultati:


Orlando – Golden State 124:120
Cleveland – Denver 103:120
Philadelphia – Chicago 112:105
Boston – Atlanta 121:109
New Orleans – Phoenix 114:132
Milwaukee – Oklahoma City 98:85
Memphis – Detroit 109:95
Minnesota – Toronto 81:86
LA Clippers – Utah 116:112