Sve zbog osiguranja

Njemački košarkaši na OI će morati biti bez NBA zvijezde. Odluku nije donio on, nego Savez

Hina

Dennis Schroder u dresu LA Lakersa/Foto REUTERS

Dennis Schroder u dresu LA Lakersa/Foto REUTERS

Njemački izbornik Henrik Roedl rekao je da se momčad mora pomiriti s epilogom ove priče sa Schroderom koji je obećao da će još jednom biti najveći navijač, ovoga puta iz svog doma



BERLIN Njemačka muška košarkaška reprezentacija bit će bez NBA zvijezde Dennisa Schrodera na olimpijskom turniru u Tokiju, a razlog za njegov izostanak s Igara je visok iznos premije osiguranja koji bi Njemački košarkaški savez (DBB) morao platiti.


Schroder je iz istog razloga propustio zaigrati za njemačku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru u Splitu, gdje je bio najvatreniji navijač momčadi koja je u polufinalu pobijedila Hrvatsku, a u finalu bila bolja od Brazila predvođenog hrvatskim trenerom Aleksandrom Petrovićem.


“Naravno da sam jako razočaran što ne mogu istrčati sa svojim suigračima i natjecati se na ovom značajnom turniru”, izjavio je 27-godišnji razigravač koji je prošlu sezonu završio u dresu Los Angeles Lakersa, a trenutačno je u statusu slobodnog igrača te je zbog toga i iznos premije osiguranja još veći, jer Schroeder očekuje da će potpisati višegodišnji ugovor vrijedan više od 100 milijuna američkih dolara.




Njemački izbornik Henrik Roedl rekao je da se momčad mora pomiriti s epilogom ove priče sa Schroderom koji je obećao da će još jednom biti najveći navijač, ovoga puta iz svog doma.


Njemačka je na olimpijskom turniru u Tokiju u skupini s Italijom, Nigerijom i Australijom, a u četvrtfinale će se plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od tri skupine te dvije najbolje od tri trećeplasirane momčadi.