Cibona ide dalje

Ništa od polufinala doigravanja za Škrljevo, isključenje Barnjaka u zadnjoj četvrtini presudilo na Mavrincima

Luka Medak

Lovro Gnjidić i Josip Barnjak/Foto D. KOVAČEVIĆ

Lovro Gnjidić i Josip Barnjak/Foto D. KOVAČEVIĆ

Naspram prvog susreta borbeni Škrljevčani veći dio utakmice nisu dozvolili Zagrepčanima da se odvoje, ali presudan trenutak dogodio se početkom posljednje četvrtine, kada je dotad najbolji strijelac domaćih Josip Barnjak napravio isključujuću osobnu pogrešku



MAVRINCI Drugi susret četvrtfinala doigravanja košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Cibona 71:87 (14;18, 15:23, 29:21, 13:25). Sportska dvorana Mavrinci. Bez gledatelja. Suci: T. Hordov (Zadar), Vulić (Zadar), R. Hordov (Zadar).


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Jelenković 11, Gunjina 15 (4-4), Barnjak 14 (2-2), Robertson 14 (4-10), Vrgoč 2, Arslanagić, Pilepić 4 (2-3), Vucić 2, Boban 9 (2-2), Rajčić, Bjelanović, Cvitković.


CIBONA: Radovčić 20 (2-2), Prkačin 5 (1-3), Planinić 17 (5-6), Drežnjak 15, Nakić 5 (2-2), Vujović, Marić, Mustapić 5 (1-1), Novačić 8 (3-5), Gnjidić 7 (2-4), Branković 2.




Košarkaši Adria Oil Škrljeva završili su svoju sezonu. U Mavrincima su poraženi i drugi put od Cibone, koja se pobjedom plasirala u polufinale doigravanja HT Premijer lige.


Naspram prvog susreta borbeni Škrljevčani veći dio utakmice nisu dozvolili Zagrepčanima da se odvoje, ali presudan trenutak dogodio se početkom posljednje četvrtine, kada je dotad najbolji strijelac domaćih Josip Barnjak napravio isključujuću osobnu pogrešku. S jednom opcijom manje u napadu Škrljevu je bilo sve teže držati priključak i gosti su otišli na 12 poena prednosti i priveli susret kraju.


Početak utakmice bio je u znaku dobre obrane i u prvoj četvrtini obje momčadi su pogodile samo pet šutova iz igre. Škrljevčani su krenuli nešto bolje, ograničili su Cibonu na šut 1-9 u prvih pet minuta, ali zbog dosta izgubljenih lopti nisu uspjeli stvoriti prednost veću od dva poena. Štoviše, gosti su pred kraj četvrtine napravili seriju 0:7 i završili period s četiri poena “viška”.


U drugoj četvrtini se ubrzao tempo, što je više odgovaralo Ciboni, koja je s brza četiri poena povećala vodstvo na plus osam. Škrljevčane je u igri prvih pet minuta držao samo Jure Gunjina, zabivši dvije trice i dva slobodna bacanja. Minutu i pol prije poluvremena domaći su imali samo četiri poena zaostatka, što je bio velik napredak naspram prve utakmice, ali u posljednjih trideset sekundi prvog dijela uspjeli su i to prokockati. Nakon koša Planinića prvo je tricu zabio Gnjidić, a zatim sa zvukom sirene i Nakić te su gosti otišli na odmor s vrlo ugodnih 12 poena prednosti.


U nastavku se još više podigao intenzitet igre, gosti su se pokušali što prije rezultatski odvojiti, ali uporni Škrljevčani su za svaku njihovu seriju imali odgovor. Usprkos nekoliko diskutabilnih odluka sudaca u korist Cibone, domaći su tricama Barnjaka, Jelenkovića i Bobana uspjeli zadržati priključak. Takav šuterski preporod uspio je podići cijelu momčad i Pilepić je pogodio još jednu nakon solo akcije 30 sekundi prije kraja četvrtine, a period je zaključio Jelenković tricom iz koraka sa zvukom sirene i momčad Damira Rajkovića je u posljednjih deset minuta otišla sa samo četiri poena zaostatka.


Na početku posljednje dionice povukao je Barnjak, ali nakon samo tri minute dobio je petu osobnu pogrešku i u tom trenutku Škrljevu su kola krenula nizbrdo.