NBA DOIGRAVANJE

Nezaustavljivi Dončić poveo Mavse do druge pobjede nad Clippersima, Lakersi uspjeli izjednačiti seriju sa Sunsima

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Clippersi su probali staviti gotovo svakog igrača na Luku Dončića, no mladog Slovenca nitko nije mogao zaustaviti. Ubacio je 39 poena uz sedam skokova i sedam asistencija za vrijednu prednost 2:0 u seriji prije povratka u Dallas.



RIJEKA S utorka na srijedu odigrane su nove tri utakmice doigravanja, dvije u Zapadnoj konferenciji i jedna u Istočnoj, a pobjede su odnijeli Brooklyn Netsi, Los Angeles Lakersi i Dallas Mavericksi.


U prvom susretu večeri Boston Celticsi su po drugi put gostovali u Brooklynu kod Netsa i po drugi put izgubili. Ishod utakmice je vrlo rano počeo biti razvidan jer Netsi su uspjeli zabiti čak 40 poena u prvoj četvrtini i već nakon prvih 12 minuta imati 14 poena prednosti. Osim “velike trojke” raspoložen je bio i Joe Harris, što je sve zajedno jednostavno bilo previše za Celticse, a nije pomogla ni činjenica da im je najbolji strijelac Jayson Tatum igrao smo 21 minutu prije nego što je izašao iz igre jer je dobio prstom u oko.


Harris je zabio 25 poena uz sedam trica, kojima je izjednačio rekord franšize u doigravanju. Kevin Durant je bio najbolji strijelac s 26 poena, 20 je dodao James Harden, a 15 Kyrie Irving. Kod Celticsa je njaviše zabio Marcus Smart (19), Kemba Walker imao j 17 poena, a Evan Fournier 16.




Netsi sada vode 2:0 u seriji, koja se seli u Boston, gdje će Celticsi na domaćem terenu pokušati pripremiti iznenađenje.


U drugoj utakmici Los Angeles Lakersi su se uspjeli osvetiti Phoenix Sunsima za poraz u prvom dvoboju. Nakon blijede partije u prvoj utakmici, Anthony Davis je ovaj put bio agresivniji i s 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija predvodio svoju momčad u pobjedi. Bila je to predstava trojice igrača, pomogli su mu i LeBron James s 23 poena i devet asistencija te Dennis Schröder s 24 poena, dok je cijela klupa Lakersa ubacila samo 13 poena.


Kod poraženih Sunsa najbolji je ponovno bio Devin Booker s 31 ubačajem, Deandre Ayton je upisao “double-double” od 22 poena i 10 skokova, a najviše je kiksao Chris Paul sa sam šest poena. Dario Šarić je igrao 15 minuta, a u tom periodu je upisao koš, dva skoka i ukradenu loptu.


Serija je sada izjednačena i seli se u Staples Center u Los Angelesu.


Ogroman podvig u drugoj utakmici napravili su Dallas Mavericksi protiv Los Angeles Clippersa, pobijedivši ih već drugi put na njihovom terenu. Clippersi su probali staviti gotovo svakog igrača na Luku Dončića, no mladog Slovenca nitko nije mogao zaustaviti. Ubacio je 39 poena uz sedam skokova i sedam asistencija za vrijednu prednost 2:0 u seriji prije povratka u Dallas.


Kawhi Leonard je kod Clippersa radio sve u njegovoj moći da izbjegne takav ishod, zabio je čak 41 poen, od čega 30 na poluvremenu, ali ponovno slab doprinos ostatka momčadi mu nije išao na ruku. Paul George je zabio 28 poena, Reggie Jackson s klupe 15, a niti jedan drugi igrač nije prešao granicu od devet poena.


Ivica Zubac je igrao 21 minutu te upisao koš uz šest skokova. Ako njegovi Clippersi nastave s ovakvom igrom, mogao bi se vrlo brzo priključiti reprezentaciji na skorašnjim pripremama u Opatiji.


Rezultati:


Brooklyn – Boston 130:108 (2:0)
Phoenix – LA Lakers 102:109 (1:1)
LA Clippers – Dallas 121:127 (0:2)