NBA

Nestvaran učinak Luke Dončića, Bogdanović u pobjedi protiv Jokića ubacio pet trica

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Mladi Slovenac već je na poluvremenu zabio 30 koševa, a ostvario je na kraju nestvarni "triple-double" od 36 poena, 16 skokova i 15 asistencija, a "Babo" je zabio 17 poena, od čega čak 15 iza linije 7,25 metara.



RIJEKA Utakmica između Dallas Mavericksa i Chicago Bullsa bila je po mnogočemu atipična. Bullsi su prekinuli svoj niz od četiri uzastopna poraza, a u tome im nisu pomogla dva najbolja strijelca Zach LaVine i Coby White. LaVine je imao samo 10 poena uz šut 1-8, a White se uopće nije upisao u strijelce u 25 minuta igre, iako u prosjeku zajedno zabijaju preko 45 poena po utakmici.


Najbolji kod Bullsa bio je Finac Lauri Markkanen s 29 poena i 10 skokova, a ogromnu ulogu s klupe imao je veteran Garret Temple s 21 košem, najviše ove sezone.


Oslabljeni Dallas držao se u susretu samo u trenucima kada je Luka Dončić bio na terenu. Mladi Slovenac već je na poluvremenu zabio 30 koševa, a ostvario je na kraju nestvarni “triple-double” od 36 poena, 16 skokova i 15 asistencija, ali osim Kristapsa Porzingisa s 20 koševa nitko drugi im se nije pridružio i nisu uspjeli do kraja držati rezultatski priključak.




Na američkom sjeverozapadu igrali su rivali Denver Nuggetsi i Utah Jazz, koji su se zadnji put susreli u doigravanju u napetoj seriji koja je otišla u sedam utakmica. U utakmici “playoff” intenziteta pobjedu su uzeli Jazzeri Bojana Bogdanovića, a naš najbolji košarkaš zabio je 17 poena, od čega čak 15 iza linije 7,25 metara. Njegovu je momčad predvodio Jordan Clarskon s klupe, zabivši 23 koša.


S druge strane standardno najbolji bio je sprski centar Nikola Jokić, koji je s 35 koševa, 14 skokova i devet asistencija bio za jedno dodavanje kratak do novog “triple-double” učinka. Jamal Murray mu se pridružio s 30 koševa, ali niti jedan drugi igrač Nuggetsa nije bio dvoznamenkast.


Od hrvatskih igrača još je igrao Ivica Zubac, koji je zbog odsutstva Sergea Ibake ponovno bio u početnoj petorci. Ipak, ni ovaj put nije igrao puno, samo 16 minuta, a u tom je periodu zabio šest koševa, te imao i šest skokova, dvije asistencije te po jednu blokadu i ukradenu loptu.


Rezultati:


Boston – New York 75:105
Dallas – Chicago 101:117
Denver – Utah 105:109
Sacramento – New Orleans 123:128
LA Clippers – Indiana 129:96
Washington – Cleveland (odgođeno)
Oklahoma City – Philadelphia (odgođeno)