Brojni problemi

NBA momčadi čekaju upute o početku skupnih treninga, ali zeleno svjetlo za povratak stranaca

HinaNEW YORK  NBA momčadi očekuju da će oko 1. lipnja dobiti upute iz ureda NBA lige prema kojima će moći pozvati na povratak igrače koji su napustili gradove u kojima igraju domaće utakmice, što bi trebao biti prvi formalni korak ka nastavku natjecanja krajem srpnja.


Momčadi očekuju da bi u isto vrijeme mogle dobiti dopuštenje za prelazak s individualnih treninga na treninge u kojima bi moglo sudjelovati više igrača i klupskog osoblja, objavio je ESPN pozivajući se na neimenovani izvor.


Panedmija izazvana širenjem koronavirusa prekinula je NBA sezonu 11. ožujka, a vodstvo lige trenutačno raspravlja o detaljnom planu za nastavak koji uključuje dva tjedna za povratak svih igrača u klubove i boravak u karanteni, jedan do dva tjedna individualnih treninga te dva do tri tjedna za službene trening kampove.
Mnogi igrači su ostali na lokacijama u kojima su njihove momčadi, a neki od njih su počeli dolaziti u trening centre na individualne treninge. Međutim, ima i onih koji su otišli na druge lokacije, a neki su, poput zvijezde Dallas Mavericksa Luke Dončića, potegnuli čak do Europe, zanemarujući preporuke iz ureda lige.


NBA povjerenik Adam Silver vjeruje da će u olakšavanju povratku igrača koji su napustili SAD-e dobiti pomoć od državnog vodstva.


Ne bude li nekih novih obrata po pitanju pandemije, vlasnici i vodeći ljudi NBA klubova, kao i predstavnici igrača vjeruju da je će Silver u lipnju obznaniti odluku o nastavku sezone, a prve utakmice bi trebale biti odigrane krajem srpnja.


Vodstvo NBA lige još uvijek razmatra nastavak sezone odigravanjem utakmica u dva grada, odnosno na dvije lokacije, a to su Disney World u Orlandu i Las Vegas.


Predstavnici igrača i vodstvo lige još uvijek nisu dogovorili kakav će biti sustav natjecanja u nastavku sezone, kakav će biti format doigravanja i hoće li se u akciju vratiti svih 30 momčadi.