NEMA ODMORA

NBA liga kaznila dvije NBA momčadi jer su odmarale igrače, moraju platiti 25.000 dolara

Portal Novi list

Gregg Popovich/Foto: REUTERS

Gregg Popovich/Foto: REUTERS

Raptorsi su u petak u Orlandu protiv Magica odlučili odmoriti Kylea Lowryja i Pascala Siakama, a samo dan nakon Raptorsa u utakmici protiv Sunsa u Phoenixu Gregg Popovich odlučio je odmoriti Jakoba Poeltla, DeMara DeRozana i Pattyja Millsa.



RIJEKA NBA liga kaznila je Toronto Raptorse i San Antonio Spurse jer su u petak i subotu odmarali igrače na gostujućim utakmicama. Obje momčadi će morati platiti 25.000 dolara kazne.


Raptorsi su u petak u Orlandu protiv Magica odlučili odmoriti Kylea Lowryja i Pascala Siakama, a u službenom izvješću naveli su da je razlog odmor, što je protiv pravila NBA lige. Naime, liga dozvoljava odmor igrača, ali ako se igraju dvije utakmice u dva dana taj odmor mora doći u onoj na domaćem terenu jer se smatra da su u suprotnom zakinuti navijači koji ne mogu često vidjeti te igrače uživo.


To pravilo vrijedi i za utakmice koje se prenose na nacionalnoj televiziji, kako ne bi padala gledanost, ali mnoge momčadi zaobilaze to pravilo tako što “izmisle” neku minornu ozljedu igrača.




Samo dan nakon Raptorsa u utakmici protiv Sunsa u Phoenixu Gregg Popovich odlučio je odmoriti Jakoba Poeltla, DeMara DeRozana i Pattyja Millsa i njegova je momčad jednako kažnjena.


Zanimljivo, i Raptorsi u petak i Spursi u subotu su usprkos odmaranju važnih igrača uspjeli ostvariti pobjede.