Koronavirus scenarij

NBA klubovi upozoreni na mogućnost igranja bez publike, LeBron poručio: “Nema šanse, ovo nije Europa”!

Hina

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

WASHINGTON NBA je uputila dopis momčadima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja s obzirom na epidemiju koronovirusa, javlja ESPN, dok zvijezda sjevernoameričke košarkaške lige LeBron James smatra da je to “nemoguće”.I dok ostale profesionalne lige razrađuju izvanredne planove suočene sa širenjem koronavirusa u SAD-u, NBA je poslala dopis upravama 30 momčadi koje je čine u kojem im sugerira da “razviju” planove za igranje utakmica bez gledatelja samo s nužno potrebnim osobljem. Utakmice bi se igrale i bez nazočnosti novinara.

U istom dopisu,čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se momčadi pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima momčadi,sucima i svima ostalima koji moraju biti nazočni na utakmici.


No LeBron James smatra da je igranje utakmica bez gledatelja jednostavno “nemoguće”. “Ako izlazim na parket, a nema gledatelja, neću igrati”, kazala je zvijezda Los Angeles Lakersa nakon pobjede svoje momčadi nad Milwaukee Bucksima (113-103).


“Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. I to od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Europa”, dodao je James naglašavajući kako igra “za suigrače” ali i “za publiku”.Ranije ovaj tjedan je NBA već poslala jedan memorandum vezan za širenje koronavirusa u kojem sugerira igračima da se više pozdravljaju s navijačima s “daj mi pet” i da ne uzimaju od navijača olovke, lopte i majice na potpisivanje.

Do sada su 92 zemlje pogođene koronavirusom, zabilježeno je 100.842 slučajeva oboljelih, a 3.456 osobe su preminule. U SAD-u je zabilježano 12 smrtnih slučajeva od čega 11 u regiji grada Seattlea, dok je u cijeloj zemlji potvrđeno 200 slučajeva osoba zaraženih virusom.