Rezultati ankete

NBA još uvijek na čekanju, menadžeri su podijeljeni oko nastavka sezone

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U anketi su menadžerima ponuđene dvije opcije - jedna je play off turnir kojim bi se odredile momčadi koje idu u doigravanje, a druga je natjecanje po uzoru na grupnu fazuNEW YORK Menadžeri NBA momčadi su navodno podijeljeni oko toga treba li nastaviti prvenstvo prekinuto zbog koronavirusa u ožujku ili odmah prijeći na doigravanje, javljaju američki mediji.


Liga je proši tjedan anketirala svih 30 glavnih menadžera i polovica menadžera želi da se regularno prvenstvo nastavi, dok bi pak nešto više od polovice menadžera htjelo da se prvih 16 momčadi, bez obzira na to iz koje konferencije dolaze, plasira u doigravanje.


U anketi su menadžerima ponuđene dvije opcije – jedna je da se igra play off turnir kojim bi se odredile momčadi koje idu u doigravanje, a druga je da se organizira natjecanje po uzoru na grupnu fazu kakva je na svjetskim prvenstvima koja bi “pokrila” nastavak regularnog dijela sezone i prvi krug doigravanja. Za prvu opciju se izjasnilo 75 posto ispitanih menadžera, a 25 posto za drugu, grupnu.
Još navodno nije donesena nikakva odluka, ali je dogovoreno da se prije konačne odluke prikupi još informacija.


NBA je prošli vikend objavila da se vode pregovori s Disneyem kakao bi se sezona nastavila ovo ljeto u Disneyevom kompleksu pored Orlanda. To bi, prema riječima glasnogovornika lige Mikea Bassa bila “jedina lokacija za NBA kampus za utakmice, treninge i smještaj”.


NBA sezona 2019./20. prekinuta je 11. ožujka kada je otkriveno da je igrač Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na COVID-19. Do tog su datuma momčadi odigrale između 63 i 67 utakmica od ukupno 82 koliko ih moraju odigrati u regularnom dijelu sezone.