NBA

Mlada zvijezda Cavsa srušila “veliku trojku” Netsa u njihovom debiju

Luka Medak

Collin Sexton i Kyrie Irving/Foto: REUTERS

Collin Sexton i Kyrie Irving/Foto: REUTERS

Cavse je u fenomenalnoj partiji vodio 22-godišnji Collin Sexton s 42 poena te tako pokvario prvu zajedničku utakmicu Duranta, Irvinga i Hardena.



RIJEKA Brooklyn Netsi su konačno dočekali povratak Kyrieja Irvinga, koji je šest utakmica izbivao s terena iz osobnih razloga, a sada se po prvi put udružio s Kevinom Durantom i Jamesom Hardenom, koji je prošli tjedan došao u Brooklyn putem razmjene. No, debi “velike trojke” nije bio bajan, štoviše, u dvostrukom produžetku poraženi su od mladih Cleveland Cavaliersa 147:135.


Cavse je u fenomenalnoj partiji vodio 22-godišnji Collin Sexton, zabivši najviše na cijeloj utakmici – čak 42 poena! Tomu je dodao i pet asistencija te pet skokova, a imao je i samo jednu izgubljenu loptu u punih 38 minuta provedenih na parketu.


Velika trojka Netsa nije odigrala loše – Durant je ubacio 38 koševa, Irving 37, a Harden je već drugi put u tri utakmice ostvario “triple-double”, ovaj put od 21 poena, 10 skokova i 12 asistencija. Kao što se i pretpostavljalo, napad nije bio problem za Netse jer imaju i previše oružja, ali ključna se pokazala obrana, točnije njezin nedostatak.




Cavaliersi su u ovu utakmicu ušli kao 22. momčad lige po realizaciji trica, a zabili su ih čak 20 od 40, dok su na cijeloj utakmici imali realizaciju od vrlo visokih 51,4 posto.


Zanimljivo je i da su u Cleveland razmjenom Hardena došli bivši igrači Netsa, Taurean Prince i Jarrett Allen, a obojica su imala važnu ulogu u ovoj pobjedi, posebno Allen koji je “digao zid” u reketu te upisao čak četiri blokade te bio obrambeni oslonac kojeg su sada Netsi očajnički trebali.