Potop Kastavaca

MIRAN LIPOVŠČAK: Očekujem reakciju svoje momčadi nakon poraza

Zlatko Horvat

Trener i igrači Kastva na minuti odmora/Foto Arhiva NL

Trener i igrači Kastva na minuti odmora/Foto Arhiva NL

Oni su došli oslabljeni, imaju nekoliko ozlijeđenih igrača. Malo sam razočaran ovim uvjerljivim porazom, ali od svoje momčadi očekujem reakciju. Ovo je svima dobra škola. No, nije smak svijeta. Ujutro ćemo imati oporavak, iskoristiti blizinu mora, a poslijepodne želimo ispraviti ovaj loš dan i donijeti prvu pobjedu u kvalifikacijama – rekao je Lipovščak nakon poraza.



RIJEKA Kastavci neće po dobrome pamtiti premijeru u kvalifikacijama za Prvu ligu. Na ušću rijeke Cetine doživjeli su pravi potop, izgubivši od domaćina turnira sa čak 43 poena razlike.


U finišu prve četvrtine Kastavci su vodili 19:10 protiv Omišana, ali tada kao da je netko ugasio svjetlo u njihovoj igri. Omišani su uzvratili s 13 poena u nizu do treće minute druge četvrtine. Njihova prednost nastavila je rasti do tih konačnih 43 poena plusa.


– Otvaranje je bilo jako dobro, ali pali smo s prvim izmjenama, vidljivo je da nemamo širinu, pogotovo što smo došli bez tri igrača koji su bili nositelji igre u Drugoj ligi – zapad. Oliver Ratko nije s nama zbog poslovnih obaveza, Davor Kusturin i Raul Marinčić zbog škole – kaže Miran Lipovščak, trener Kastva.




Omišani su napravili još jednu veliku seriju, ubacili su 18 poena u nizu…


– Držali smo se još nekako do poluvremena, bili na minus deset, ali tada su nam napravili tih 18:0. Morao sam potrošiti dva »time outa«… Poslije sam dao priliku svim igračima, podijelio minutažu, ipak igramo četiri utakmice u četiri dana – dodaje Lipovščak.


Novi dan donosi prigodu za popravak dojma. Danas se Kastavci sastaju s Belišćem.


– Oni su došli oslabljeni, imaju nekoliko ozlijeđenih igrača. Malo sam razočaran ovim uvjerljivim porazom, ali od svoje momčadi očekujem reakciju. Ovo je svima dobra škola. No, nije smak svijeta. Ujutro ćemo imati oporavak, iskoristiti blizinu mora, a poslijepodne želimo ispraviti ovaj loš dan i donijeti prvu pobjedu u kvalifikacijama – zaključuje Lipovščak.