Pukao mu film

Milijuni lajkaju LeBronov post u kojem je slikovito opisao atmosferu u kojoj se društvo nalazi u vrijeme pandemije

Portal Novi list

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron je još ranije odbio ući u krug odabranih sportskih zvijezdi koje su trebale popularizirati cijepljenje



LOS ANGELES LeBron James je na Badnjak na svojem Twitter i Facebook profilu  objavio fotografiju koja vrlo zorno opisuje atmosferu straha koja se uvukla u društvo, ali i košarkaške krugove kao posljedica širenja epidemije, te mjera koje ih prate. LeBron je nedavno kritizirao najnovije mjere u NBA ligi kojima se svi košarkaši (cijepljeni i necijepljeni) moraju gotovo svakodnevno testirati, zatim odlaziti u karantene, putovati sami, iako testovi nerijetko donose kontradiktorne rezultate što dodatno unosi zbunjenost i nervozu. Svaki igrači dužan je prijaviti i najmanje simptome koji mogu ukazati na zarazu COVID-om, međutim, može se raditi i o običnoj prehladi. Unatoč tome slijede svakodnevna testiranja i ostale mjere predostrožnosti.


Na sve to nadovezala se informacija da svi NBA klubovi moraju do kraja godine organizirati klupske evente na kojima će popularizirati treću dozu među igračima, klupskim osobljem i njhovim obiteljima. Pritisak na igrače time raste, ali i nervoza u njihovim redovima.


Inače, LeBron je još ranije odbio ući u krug odabranih sportskih zvijezdi koje su trebale popularizirati cijepljenje.




– Ne dolazi u obzir! Moj posao nije da se zalažem za cjepivo i da potičem cijepljenje – rekla je zvijezda Lakersa, koja se cijepila uoči ove NBA sezone, poštivajući epidemiološke preporuke.


LeBronovu posljednju objavu mnogi su iskoristili da bi ga grubo gurnuli u “antivakserski koš“, uostalom ispod njegovih objava bilo je i takvih optužbi, ali nekoliko milijuna njegovih sljedbenika ipak je “digla palac gore” objavama shvativši poantu ilustracije.