NBA

Memphis dominacijom pod obručem nadigrao Clipperse, Sixersi ugasili Luku Dončića

Luka Medak

Luka Dončić nemoćan protiv Bena Simmonsa/Foto: REUTERS

Luka Dončić nemoćan protiv Bena Simmonsa/Foto: REUTERS

Čak 72 koša Grizzliesa došla su unutar reketa, od čega 42 na poluvremenu, a Ben Simmons je zaustavio Dončića na samo 15 koševa iz igre.



RIJEKA Od pregršt NBA utakmica u četvrtak navečer najviše iskaču one u kojima je glavnu ulogu igrala obrana. Los Angeles Clippersi poraženi su od na Zapadu devetoplasiranih Memphis Grizzliesa čak 28 koševa razlike, a Philadelphia 76ersi su ograničili Dončića na samo 15 poena iz igre.


“Grizliji” su uspjeli ograničiti Clipperse na samo 35 posto realizacije trice (naspram njihovih prosječnih 42 %), a s druge strane su napadali reket kao nitko u ligi. Čak 72 koša Grizzliesa došla su unutar reketa, od čega 42 na poluvremenu, što im je sada već 76. utakmica zaredom s najmanje 40 koševa iz reketa, najduži niz otkako se prati takva statistika (1996.).


U napadu je zablistao Tyus Jones s rekordom karijere od 20 koševa, dok su se ostali poeni gotovo ravnomjerno rasporedili među početnom petorkom. Na drugoj strani je najbolji bio Kawhi Leonard sa 17 koševa, dok je Paul George susret završio samo s 13 poena i katastrofalnim šutom 3-12.




Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 20 minuta, u kojima je ostvario sedam poena, šest skokova, asistenciju te dvije blokade.


Obrana je bila ključna i za pobjedu Philadelphia 76ersa nad Dallas Mavericksima. Ben Simmons je bio zadužen za Luku Dončića i odradio je fenomenalno zadatak da uspori mladog Slovenca. Dončić je ubacio 19 koševa, od čega samo 15 iz igre, a imao je čak sedam izgubljenih lopti te završio susret s plus-minusom od -20, drugim najgorim u ekipi.


Sixerse je u napadu predvodio Joel Embiid s 23 koša i devet skokova, a po 15 su ubacili Simmons i Seth Curry. Dallas je igrao bez Kristapsa Porzingisa već treći put zaredom, a Sixersima se u trećoj četvrtini ozlijedio Tobias Harris i nije se više vraćao.


Rezultati:


Dallas – Philadelphia 97:111
Brooklyn – Orlando 129:92
New York – Sacramento 140:121
Memphis – LA Clippers 122:94
Denver – Washington 110:112
Milwaukee – New Orleans 129:125