Smjena trenera

Marin Mijaljević više nije trener riječkih košarkašica, ekipu FSV-a preuzeo je iskusni stručnjak Igor Prtorić

Valentina Prokić

Igor Prtorić

Igor Prtorić

Dosadašnji trener prve ekipe Marin Mijaljević nastavit će rad u klubu kao trener kadetskih i mlađekadetskih ekipa



RIJEKA Novi stručni stožer na čelu s iskusnim riječkim stručnjakom trenerom Igorom Prtorićem i njegovim pomoćnicima Goranom Lončarom i Marijom Dobrićem održao je na Kozali prvi trening s košarkašicama FSV-a.


– Sve smo brzo dogovorili i vrlo mi se svidio pozitivan pristup Igora Prtorića koji ima iznimno trenersko iskustvo u preko trideset godina rada koje je stjecao u košarkaškim A-2 i B-1 ligašima u Rijeci, Crikvenici, Kraljevici, Škrljevu, Kostreni i slovačkoj Prvoj ligi – istaknuo je tajnik FSV-a Franjo Šiljeg. Seniorke FSV-a trenutno su devete na ljestvici Premijer lige s tri pobjede i sedam poraza.


– Dosadašnji rezultati su takvi kakvi jesu. Netko će ih ocijeniti lošima, netko katastrofalnim, a ja kažem da su solidni, ali mogu i moraju biti puno bolji. Do prve utakmice glavni cilj je pokušati otkloniti psihološku napetost koja je prisutna kod igračica, a što se odražava na terenu. Četiri poraza za redom nisu zavidna situacija, ali defetizma ne smije biti. Svakog se može pobijediti samo ako su sve igračice spremne u glavi – dodao je Prtorić.




Prvu utakmicu FSV igra već 12. siječnja, zaostali susret s Pulom Moviter na domaćem parketu. Dosadašnji trener prve ekipe Marin Mijaljević nastavit će rad u klubu kao trener kadetskih i mlađekadetskih ekipa.