NBA liga

Luka Šamanić pronašao novi NBA klub nakon što su ga San Antonio Spursi “nogirali”

Hina

Luka Šamanić/Foto REUTERS

Luka Šamanić/Foto REUTERS

Knicksi su s njim potpisali takozvani "two-way" ugovor prema kojemu će Šamanić u sljedećoj sezoni imati pravo igrati i u NBA ligi za New York Knickse i u G-ligi za njihovu filijalu Westchester Knickse



NEW YORK Neposredno uoči početka nove NBA sezone mladi hrvatski košarkaš, 21-godišnji Luka Šamanić potpisao je ugovor s New York Knicksima.


Šamanića su prošloga tjedna otpustili San Antonio Spursi, koji su ga izabrali u prvom krugu “drafta” 2019. godine i član kojih je bio u posljednje dvije sezone. Ukupno je mladi Zagrepčanin odigrao 36 utakmica za Spurse, tri u sezoni 2019/20. te 33 u sezoni 2020/21. tijekom kojih je prosječno ubacivao 3.8 koševa, 2.2 skokova i 0.6 asistencija za 9.9 minuta provedenih u igri.


Mnogo više vremena Šamanić je proveo igrajući u razvojnoj G-ligi za Austin Spurse, filijalu San Antonio Spursa, a i Knicksi su s njim potpisali takozvani “two-way” ugovor prema kojemu će Šamanić u sljedećoj sezoni imati pravo igrati i u NBA ligi za New York Knickse i u G-ligi za njihovu filijalu Westchester Knickse. Ustvari, Šamanić će u novoj sezoni smjeti nastupiti u maksimalno 50 utakmica za New York.