BABO PONOVNO NAMJESTIO RUKU

Lillard i Trent Jr. tricama potopili Lakerse, Bogdanović najbolji strijelac Jazza u pobjedi

Luka Medak

Bojan Bogdanović i Donovan Mitchell/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović i Donovan Mitchell/Foto: REUTERS

Damian Lillard i Gary Trent Jr. kombinirano su ubacili 12 trica u pobjedi nad Lakersima, dok je "Babo" ubacio pet trica za 23 poena protiv Oklahome



RIJEKA Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi poraženi su drugi put u četiri utakmice, ovaj put na domaćem terenu od Portland Trailblazersa. Damian Lillard i Gary Trent Jr. kombinirano su ubacili 12 trica i ostavili LeBrona Jamesa i Lakerse bez šanse u završnici.


Lillard je 21 od svojeg 31 poena zabio u drugom poluvremenu, dok je Trent Jr. izjednačio svoj rekord karijere sa sedam ubačenih trica. LeBron James je zabio 29 poena uz 9 skokova i 6 asistencija, ali njegov All-star kolega Anthony Davis se “nije pojavio” na utakmici, ubacivši samo 13 koševa u 37 minuta igre.


Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović došao je k sebi nakon katastrofalne šuterske večeri iz prethodne utakmice. U tijesnoj pobjedi Utah Jazza nad Oklahoma City Thunderom “Babo” je ubacio 23 poena uz pogođenih pet trica i bio najbolji strijelac svoje momčadi. U pobjedi su mu najviše pomogli Donovan Mitchell s 20 poena i košem za pobjedu, a jednako je zabio i Mike Conley, kojem je uz 10 skokova nedostajala jedna asistencija do triple-double učinka.




Od ostalih susreta valja spomenuti novi triple-double Nikole Jokića (19-12-18) u pobjedi nad oslabljenim Rocketsima Jamesa Hardena, kao i pobjedu Memphis Grizzliesa protiv Brooklyna u produžetku. Za Netse radi odmora nisu igrali Kevin Durant i Kyrie Irving.


Rezultati:


Atlanta – Detroit 128:120
Brooklyn – Memphis 111:116
Oklahoma City – Utah 109:110
Denver – Houston 124:111
LA Lakers – Portland 107:115