NBA

LeBron nosio Lakerse do pobjede u produžetku, Bucksi bolji od Jokićevih Nuggetsa za petu pobjedu zaredom

Luka Medak

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

Lakersi su igrali bez Anthonyja Davisa, a to je značilo da će u slučaju pobjede LeBron James jednostavno morati imati jako dobru večer - što je i imao, a Giannis i Bucksi su ostvarili svoju petu uzastopnu pobjedu.



RIJEKA Los Angeles Lakersi u lovu su na Utah Jazz. Protiv Oklahoma City Thundera su ostvarili svoju petu uzastopnu pobjedu i s drugim najboljim omjerom lige dišu za vratom prvoplasiranima Jazzerima na Zapadu.


No ni do ove pobjede kao ni do prethodne protiv Pistonsa nisu došli lako, nego tek u produžetku. Ovaj put su igrali i bez Anthonyja Davisa, a to je značilo da će u slučaju pobjede LeBron James jednostavno morati imati jako dobru večer – što je i imao. Najbolji igrač današnjice upisao je svoj treći “triple-double” sezone s 28 koševa, 14 skokova i 12 asistencija, a tome je dodao i po dvije ukradene lopte i blokade.


S druge strane blizu “triple-doublea” bio je Shai Gilgeous-Alexander s 29 koševa, sedam skokova i 10 asistencija, no njegova momčad nije uspjela izvući pobjedu i sada je pretposljednja na Zapadu.




No osim Lakersa i Jazza i Milwaukee Bucksi na Istoku nastavljaju svoj pobjednički niz. U pobjedi nad Denver Nuggetsima ostvarili su petu uzastopnu pobjedu i približili se Sixersima na ljestvici.


Najbolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je očekivano Giannis Antetokounmpo s 30 koševa i devet skokova, ali ukupno najbolji je definitivno bio Kris Middleton, koji je uz 29 poena dodao osam skokova i čak 12 asistencija, što mu je rekord karijere.


Kod Nuggetsa je pak i dalje vruć ostao Nikola Jokić, koji je nakon 50 koševa u prethodnoj utakmici sada ubacio 35 uz 12 skokova i šest asistencija, no njegovi glavni suigrači Jamal Murray i Michael Porter Jr. nisu imali dobru večer, šutirali su ukupno 7-28 i zabili tek tri od 12 upućenih trica.


Od hrvatskih igrača nije igrao nitko – Dario Šarić je prebolio COVID, ali ga muči nova ozljeda gležnja tako da je odsjedio u pobjedi Phoenix Sunsa, dok Luka Šamanić standardno nije bio u rotaciji San Antonio Spursa.


Rezultati:


Denver – Milwaukee 112:125
San Antonio – Golden State 105:100
Charlotte – Houston 119-94
Toronto – Memphis 128:113
Dallas – Minnesota 127:122
Washington – Chicago 105:101
Phoenix – Cleveland 119:113
Oklahoma City – LA Lakers 112:119 (produžetak)