NBA liga

LeBron James dogovorio produžetak suradnje s Lakersima na još dvije godine i postigao najplaćeniji svih vremena

Hina

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

Samo od ugovora tijekom karijere zaradio je 552 milijuna dolara. Kada mu se pridodaju i zarade od reklama, James je premašio zaradu od milijarde dolara čime je postao prvi aktivni igrač koji je dostigao tu cifru



LOS ANGELES Košarkaška superzvijezda LeBron James (37) dogovorio je produžetak ugovora s Los Angeles Lakersima za još dvije godine vrijedan 97.1 milijuna dolara, objavili su američki mediji.


James, koji bi tijekom sljedeće sezone trebao preskočiti Kareema Abdul-Jabbara na vrhu ljestvice strijelaca NBA lige svih vremena, ovim produženjem postaje najplaćeniji košarkaš svih vremena, samo od ugovora tijekom karijere zaradio je 552 milijuna dolara. Kada mu se pridodaju i zarade od reklama, James je premašio zaradu od milijarde dolara čime je postao prvi aktivni igrač koji je dostigao tu cifru.


James je imao važeći ugovor s Lakersima do ljeta sljedeće godine, a prema tom starom ugovoru u novoj je sezoni trebao zarađivati 44.5 milijuna dolara.




Tijekom dosadašnje karijere James je osvojio četiri naslova prvaka, a četiri je puta proglašavan i najkorisnijim igračem sezone (MVP).