NBA

Lakersi ponovno poraženi usprkos povratku Davisa, Bucksi vrlo lako protiv vodeće momčadi Istočne konferencije

Luka Medak

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Iako se Lakersima vratio Anthony Davis, to im nije pomoglo da ne upišu još jedan poraz, a Bucksi su protiv vodećih Sixersa prekinuli niz od pet uzastopnih poraza na domaćem terenu.



RIJEKA Nakon što je propustio čak 30 utakmica Los Angeles Lakersima se vratio Anthony Davis, no tom im nije pomoglo da upišu još jedan poraz, ovaj put od vrlo raspoloženih Dallas Mavericksa.


Dallas je predvodio Luka Dončić, koji je s 30 poena, devet skokova i osam asistencija bio nadomak novom “triple-doubleu”, a preostali poeni su se gotovo ravnomjerno rasporedili na ostatak momčadi; cijela petorka je imala dvoznamenkasti broj poena, a svih devet igrača koji su igrali upisalo se u strijelce.


Iako su pobijedili, Mavsima se na utakmici ozlijedio Kristaps Porzingis, koji je igrao 28 minuta i nakon toga se više nije vraćao.




Kod Lakersa je najbolji bio Kentavious Caldwell-Pope s 29 poena, što mu je ovosezonski rekord, Dennis Schröder dodao je 25 uz 13 asistencija, a povratnik Anthony Davis uz ograničenu minutažu je postigao samo četiri poena u 17 minuta igre.


Lakersi će morati čekati još najmanje dva tjedna da im se vrati LeBron James, bez kojeg su na negativnom omjeru 7-10 te su pali na peto mjesto Zapada i zasad izgubili prednost domaćeg terena u doigravanju.


Na Istoku je bio veliki okršaj prve i treće momčadi, odnosno Philadelphia 76ersa i Milwaukee Bucksa, u kojemu su Bucksi nanijeli Embiidu i ekipi već treći uzastopni poraz te im sada “visi” prva pozicija.


Bucksi su očajnički tražili pobjedu nakon čak pet poraza zaredom u Milwaukeeju i krenuli su vrlo agresivno, poveli 10:0 te već u prvoj četvrtini imali prednost od ogromnih 20 poena razlike, koju nisu ispuštali do kraja susreta.


Buckse je predvodio standardni duo Giannis Antetokounmpo i Kris Middleton s 27, odnosno 24 poena. Giannis je tome dodao i 16 skokova te šest asistencija, a Bobby Portis je s klupe ubacio 23 poena, što mu je bilo najviše ove sezone.


Sixersi su ponovno bili oslabljeni i igrali bez Bena Simmonsa, Tobiasa Harrisa i Setha Curryja, tako da je opet sav teret pao na leđa Joela Embiida, koji je s 24 poena bio najbolji u svojoj momčadi.


Od hrvatskih igrača na NBA terene su izašli samo Dario Šarić i Luka Šamanić. Šarić je u porazu Sunsa od Celticsa igrao samo 11 minuta te ubacio tek jedan koš, dok je Šamanić bio u početnoj petorci Spursa, ali i igrao najmanje od cijele petorke u pobjedi nad Pistonsima. Za 14 minuta igre također je postigao samo jedan koš, uz tri skoka, asistenciju i dvije ukradene lopte.


Rezultati:


Boston – Phoenix 99:86
Milwaukee – Philadelphia 124:117
Orlando – New Orleans 100:135
San Antonio – Detroit 106:91
Chicago – Charlotte 108:91
Dallas – LA Lakers 115:110