NBA liga

Lakersi dominantni protiv Heata u prvoj utakmici finala, Slovenac Dragić ozlijedio stopalo

Hina

LeBron James i Kyle Kuzma/Foto USA TODAY Sports

LeBron James i Kyle Kuzma/Foto USA TODAY Sports

Heat je poveo sa 13 koševa u prvoj četvrtini no ta je prednost kratko trajala jer su Lakersi zabili 11 trica i zatvorili taj dio utakmice sa rezultatom 31-28 u svoju korist



ORLANDO Favorizirani Los Angeles Lakersi uvjerljivo su slavili u prvoj utakmici finala NBA svadavši u srijedu navečer u karantenskom balonu u Orlandu Miami Heat sa 116-98.


Heat je poveo sa 13 koševa u prvoj četvrtini no ta je prednost kratko trajala jer su Lakersi zabili 11 trica i zatvorili taj dio utakmice sa rezultatom 31-28 u svoju korist. Nakon trice Markieffa Morrisa pet minuta prije kraja druge četvrtine Lakersi vide 54-43, a vodstvo su povećali na 65-48 na poluvremenu.


Lakers su nastavili s pritiskom, a Heat je ostao bez dva svoja igrača – zbog ozljede su teren napustili Goran Dragić i Bam Adebayo.




Dragić, vodeći strijelac Miamija u postsezoni, ozlijedio je stopalo u drugoj četvrtini, dok je Adebayo izašao iz igre u trećoj četvrtini zbog ozljede ramena nakon dva sudara s centrom Lakersa Dwightom Howardom.


Najbolji strijelac utakmice i Lakersa bio je Anthony Davis sa 34 ubačaja i devet skokova, a LeBron James, kojem je ovo pedeseta finalna NBA utakmica je ubacio 25 koševa uz 13 skokova i devet asistencija.


Kod Heata je Jimmy Butler zabio 23 koša, dok je Kendrick Nunn utakmicu završio sa 18 kopeva, a Tyler Herro sa 14.


Utakmicu su kao virtualni navijači s praznih tribina “pratili” bivši američki predsjednik Barack Obama, zatim Shaquille O’Neal koji je 15 puta biran u All-Star momčad te NBA legenda Kareem Abdul-Jabar. Druga utakmica serije se igra u petak.