Kreće Prva liga

Kvarner 2010 započinje novu prvoligašku sezonu: “Glavni cilj mirno osigurati ostanak, a želja je dohvatiti Ligu za prvaka”

Katarina Blažević

ŽELJA OSTANAK I LIGA ZA PRVAKA - Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

ŽELJA OSTANAK I LIGA ZA PRVAKA - Goran Šućurović/Foto Arhiva NL

Nakon što je prošla košarkaška sezona protekla uz prazne tribine, Kvarner 2010 je za ovu sezonu dobio odobrenje Stožera za maksimalno sto gledatelja na utakmicama u Dvorani mladosti. Gledatelji ne moraju imati COVID- potvrde



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 sutrašnjom utakmicom protiv Omiša u Dvorani mladosti (19 sati) otvaraju novu prvoligašku sezonu. Pripreme su bile nešto kraće obzirom da sezona počinje ranije nego što je to bilo prošle godine, a u pet tjedana riječki su košarkaši odigrali i četiri prijateljske utakmice. Po dva puta s AO Škrljevom, zatim Boscom i Stojom.


– Iako konačni rezultati u utakmicama nisu išli na našu stranu, dobro je što smo iz susreta u susret pokazivali napredak. Nije to još na razini na kojoj bi trebalo biti jer je pripremni period bio kraći zbog ranijeg početka prvenstva. Dva tjedna ranije krećemo te nam upravo toliko i nedostaje za pripremu i eventualno još dvije, tri utakmice. Ali kako nama, tako i svima. Nismo imali dovoljan broj provjera pa ćemo se morati kroz samo prvenstvo dizati. Dobro je što imamo taj trend rasta jer je išlo nabolje u svakoj od te četiri utakmice – govori trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović, čiju su momčad na kraju prošle sezone napustila četvorica igrača, ali su zato njihova mjesta popunjena mladim igračima iz AO Škrljeva, Kraljevice i Pule 1981.


Čvršći roster


– Napustili su nas Smojver, Volarević, Penić i Furlan, ali su došli Vranković, Kolić, Guštin i Cvitković te smo još priključili trojicu juniora tako da imamo roster od 16 igrača. Mislim da je on čvršći i ima definitivno više opcija nego prošle godine. Tončinić nam je prošle sezone krenuo tek od trećeg kola, pa smo morali malo i čekati da uhvati formu, dok je Perković sada s nama od početka. I Baćac-Simper je drugi dio prošle sezone bio izvan terena zbog mononukleoze, a sada se oporavio i odlično odradio pripremni dio. Delpin nam je jedini trenutno u rehabilitaciji zbog operacije noge i on sigurno neće moći igrati prva četiri kola.




Prvi na redu u novoj sezoni je Omiš, koji je prošlu sezonu završio na šestom mjestu, a upravo su porazom protiv Kvarnera na svojem terenu ostali bez play-offa.


– Oni su sigurno i jedan od favorita prvenstva jer su se dosta pojačali i jasno izrazili ambiciju za sam vrh i promociju u Premijer ligu. Doveli su i Luku Pandurića koji je prije dvije godine igrao za AO Škrljevo, on je za ovu ligu klasa. Tako da nam odmah na početku dolazi jak i kvalitetan protivnik, ali nepoznanica su i oni nama, kao i mi njima. Zbog naše pobjede prošle sezone na njihovom terenu sigurno imaju jednu gorčinu tako da će se htjeti revanširati. Ostali favoriti u prvenstvu? Hermes je daleko najveći favorit, tu je onda i Dinamo koji je igrao prošle sezone doigravanje za Premijer ligu, zatim Kaštela. Ima dosta kvalitetnih ekipa koje će se boriti za sam vrh.


Liga za prvaka


Kvarnerovci su prošlu sezonu, kao povratnici u drugi rang, zaključili na osmom mjestu, a u ovoj ciljaju na ipak malo više pozicije. Promijenio se i sustav natjecanja te će klubovi nakon prvog dijela igrati Ligu za prvaka i Ligu za ostanak.


– Naš prvi cilj je mirno osigurati ostanak i eventualno dohvatiti Ligu za prvaka, odnosno plasirati se među prvih šest ekipa. Također, i što više prostora dati mlađim igračima. Ove godine imamo i pomoć Jasmina Perkovića u jutarnjim individualnim treninzima te se već sada osjeti taj rad. Što se tiče i kvantitete i kvalitete rada, digli smo se za jednu razinu te se sada mlađima pruža prilika da kvalitetno rade i imaju puno bolje uvjete nego što su imali prošle godine – zaključio je Goran Šućurović.


Nakon što je prošla košarkaška sezona protekla uz prazne tribine, Kvarner 2010 je za ovu sezonu dobio odobrenje Stožera za maksimalno sto gledatelja na utakmicama u Dvorani mladosti. Gledatelji ne moraju imati COVID- potvrde, već se moraju pridržavati epidemioloških mjera, odnosno nositi maske i držati distancu. Uz, naravno, obvezno mjerenje temperature i upisivanje na ulazu u dvoranu.