Ispunili uvjete

Kvarner 2010 se vraća u Prvu ligu! Savez odlučio da će Riječani popuniti prazno mjesto nakon odlične drugoligaške sezone

Portal Novilist.hr

Košarkaši Kvarnera 2010 s gostima na trsatskom treningu ovoga ljeta

Košarkaši Kvarnera 2010 s gostima na trsatskom treningu ovoga ljeta

Prije nego što su natjecanja prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Kvarnerovci su u Drugoj ligi - zapad ostvarili stopostotan učinak - 18 pobjeda u jednako toliko utakmica



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 i službeno su postali članovima Prve muške lige nakon što je AKK Universitas odustao od iste, potvrdili su iz Hrvatskog košarkaškog saveza.


Zbog njihova odustajanja, ligi je nedostajao dvanaesti klub, a Kvarner je ispunio sve uvjete koje je Savez tražio. Prije nego što su natjecanja prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Kvarnerovci su u Drugoj ligi – zapad ostvarili stopostotan učinak – 18 pobjeda u jednako toliko utakmica.


– Uzimajući u obzir ulaganje u mlađe dobne uzraste i rad s njima, te posljedično i njihovu prisutnost na poluzavršnim turnirima u proteklih nekoliko godina, napredak kluba te teritorijalnu pripadnost kluba, Komisija je Kvarneru 2010 dala priliku za ulazak u viši rang natjecanja – navedeno je na stranicama HKS-a.