Usprkos dobrom startu...

Kvarner 2010 poražen u prvom kolu drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića

Zlatko Horvat

Siniša Štemberger/Foto D. ŠKOMRLJ

Siniša Štemberger/Foto D. ŠKOMRLJ

Riječani su se protiv lidera Prve lige, koji je dobio svih osam prvenstvenih susreta, čak i dobro držali

RIJEKA Susret 1. kola drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića: Kvarner 2010 – Sonik Puntamika 79:100 (21:20, 19:28, 22:24, 17:28). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja 50. Suci: Lenac, Miletić i Žagar (Rijeka).KVARNER 2010: Štemberger 21, Delpin 8, Smojver 6, Krstinić 19, Ferenčić 12, Marinčić, Molnar 7, Jerčinović 4, Ćosić, Baić, Jurković, Gustovarac 2.SONIK PUNTAMIKA: Došen 11, Markulin 16, Šango 19, Jurica 22, Krstanović 12, Mrkić, Ušić, Erslan 11, Šoba 9, Milin.

Još prije tri i pol godine Kvarner 2010 igrao je u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića i namučio Cedevitu u Zadru. Od istog suparnika Riječani su izgubili u polufinalu na završnom turniru u Vukovaru godinu dana ranije. Druga vremena… Uslijedio je brodolom, pad u Drugu ligu. Kvarner 2010 je na novom početku, u svakom pogledu, ali na putu prema – gore.


Riječani su se protiv lidera Prve lige, koji je dobio svih osam prvenstvenih susreta, čak i dobro držali. Dobili su prvu četvrtinu, još u sedmoj minuti treće dionice imali šut za vodstvo kod rezultata 55:57, ali tada je krenulo odvajanje zadarskog sastava. Kod gostiju je Stipe Krstanović, bivši igrač Adria Oil Škrljeva, imao trostruko dvostruki učinak – 12 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Prije je stigao do deset asistencija nego do deset poena… Zadrani će se u drugom krugu sastati s Ribola Kaštelom, pobjednik tog susreta će se, uz još tri slavljenika trećeg kruga, naći u osmini finala, zajedno s 12 premijerligaša.


– Tri četvrtine pružili smo dobar otpor, dok smo imali snage. Kasnije je kvaliteta i snaga Zadrana došla do izražaja. U svakom slučaju, ovo je za našu momčad bila dobra i važna utakmica. Vidjeli smo gdje smo, na čemu još moramo raditi da bismo se vratili na tu razinu. Za nas u nedjelju slijedi vrlo zahtjevno prvenstveno gostovanje u Karlovcu, pogotovo što je Šanac u prošlom kolu pobijedio u Kraljevici – kaže Goran Šućurović, trener Kvarnera 2010.