Košarkaški turnir

Košarkaški Igokee i Pardubica otvaraju drugo izdanje Liburnia kupa u Opatiji, u drugom polufinalu igraju Split i Cividale

Katarina Blažević

Košarkaši Cibone osvojili su prošlogodišnje izdanje turnira/M. LEVAK

Košarkaši Cibone osvojili su prošlogodišnje izdanje turnira/M. LEVAK

Finale je na rasporedu u nedjelju od 14.30 sati, dok susret za treće mjesto počinje u podne



RIJEKA Košarkaši Igokee i čeških Pardubica otvorit će danas od 17 sati drugo izdanje Liburnia kupa, što se do nedjelje održava u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«. Na turniru i ove godine sudjeluju četiri ekipe, a drugi polufinalni par (20 sati) čine Split i talijanski Cividale, tamošnji drugoligaš koji vodi trener Stefano Pillastrini. Za Splićane bi danas mogao zaigrati i hrvatski reprezentativac Dominik Mavra, koji je ovoga ljeta iz Zadra prešao u momčad Žutih, dok češke Pardubice vodi hrvatski trener Dino Repeša, donedavni pomoćnik izborniku Damiru Mulaomeroviću u stožeru hrvatske vrste.


On će zajedno s Pillastrinijem, Nevenom Spahijom i Srđanom Subotićem, trenerom Splita, sutra održati i seminar za trenere, dok će u nedjelju svojih sat vremena dobiti Igor Jukić (9 sati), bivši kondicijski trener nogometne i košarkaške reprezentacije, kao i Igor Čerenšek te Sandra Župarić (10) iz Mentalnog trening centra.


Finale je na rasporedu u nedjelju od 14.30 sati, dok susret za treće mjesto počinje u podne. Ulaz je besplatan, a prijenos utakmica će biti i na Sportskoj televiziji.