Jure prema doigravanju

Košarkašima Škrljeva pobjeda u Šibeniku donijela šesto mjesto: “To je nagrada igračima za trud”

Zlatko Horvat

MAVRINCI KOŠARKAŠKI CENTAR HRVATSKE - Damir Rajković/Foto D. KOVAČEVIĆ

MAVRINCI KOŠARKAŠKI CENTAR HRVATSKE - Damir Rajković/Foto D. KOVAČEVIĆ

Prva je to naša prvenstvena pobjeda u Šibeniku, ima neki raritet, pogotovo što je Šibenka kolo prije dobila Cibonu. Pokazatelj je to da klub, ali i momčad rastu - kaže trener Damir Rajković



RIJEKA Adria Oil Škrljevo ostvarilo je vrijednu pobjedu na Baldekinu, uspjeh nad direktnim suparnikom Šibenkom otvorio im je vrata gornjeg doma prvenstvene ljestvice. Šesto mjesto ujedno znači i domaću utakmicu više u trećem dijelu prvenstva, a nije nedostižna ni petoplasirana Sonik Puntamika, koja ima pobjedu više, ali i 2-0 u međusobnim susretima.


Sastav Damira Rajkovića ima 2-0 protiv Šibenčana i juri prema doigravanju. Posljednji put sastav iz Mavrinaca u doigravanju se našao prije tri godine, kada su poraženi u četvrtfinalu od Cibone u Draženovu domu (2-1). Prije dvije godine ostali su korak kratki, dok je prošla sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.


– Uoči završnice drugog dijela prvenstva imali smo sastanak u klubu i rekli da imamo želju i kvalitetu napasti peto mjesto. Po onome što smo pokazali, uz homogenost i kvalitetu, ovaj plasman je nagrada igračima. Opet, bit ćemo oprezni da ne ispustimo šesto mjesto uoči doigravanja – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.




Pobjeda na Baldekinu ima posebnu vrijednost za njegovu momčad.


– Prva je to naša prvenstvena pobjeda u Šibeniku, ima neki raritet. Pokazatelj je to da klub, ali i momčad rastu. Velika je to stvar, nije lagano dobiti na Baldekinu, pogotovo što je Šibenka kolo prije dobila Cibonu, što pokazuje njihovu kvalitetu. Šibenčani su četvrta momčad s kojom imamo omjer 2-0 u prvenstvu. Ulog je bilo šesto mjesto, bilo je i treme zbog televizijskih kamera, bilo je trenutaka kada smo pogubili konce. No, u 39. minuti mi smo pritiskali po cijelom treneru, što je pokazatelj da se igrači žele dokazati i pokazati u još boljem svjetlu. Zato je to šesto mjesto nagrada za trud u prva dva dijela prvenstva.


Jedino što nedostaje u ovoj uspješnoj sezoni je pobjeda nad jednom od momčadi »velike četvorke«. Jednom su bili blizu…


– Možda nam nedostaje ta doza samopouzdanja više, da se i protiv njih može dobro odigrati. Imamo to u sebi, vjerujem da ćemo u trećem krugu dobiti jednu takvu utakmicu. Moramo pokazati da smo sazrijeli, da su igrači došli na višu razinu.


Arslanagić, Barnjak, Boban, Gunjina i Robertson nositelji su igre Adria Oil Škrljeva, ali puno toga je profunkcioniralo dolaskom Frana Pilepića. Adria Oil Škrljevo ima omjer 5-7 bez njega u sastavu, s njim je na 6-4.


– Pilepić je igrač koji ima svoj ugled i kvalitetu. Dobro se uklopio, momčad ga je dobro prihvatila, što nije lako kada jedan igrač dođe u mladu i neiskusnu momčad. Pokazao je karakter, neospornu igračku kvalitetu i šuterski rang. Stabilizirao je momčad, u kojoj su sve svi digli u šuterskom dijelu. A kada smo na 50 posto šuta za tri poena, tada možemo igrati sa svima. Dao nam je širinu rotacije, sada su suparničke obrane više okrenute njemu, što drugima otvara prostor. Uostalom, protiv Šibenika je imao osam asistencija. Odigrao je pametno, iskustvo i kvaliteta došli su do izražaja.


Treći dio prvenstva kreće već iduće subote. Do tada trebali bi se odigrati svi zaostali susreti.


– Krećemo protiv Hermes Analitice u Mavrincima, a nakon toga gostujemo kod Sonik Puntamike. Sada trebamo još jače zapeti na krilima ovih četiriju pobjeda, od kojih su tri ostvarene u gostima. To nam mora biti novi zamah.